Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΡΑΓΩΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας επισκέφθηκαν την Τετάρτη 25 Αυγούστου η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Θ. Δραγώνα και ο Περιφ/κός Δ/ντής Εκπ/σης Κεντρ. Μακεδονίας Θ. Καρτσιώτης. Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είχαν συνάντηση με τον..

Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Ημαθίας κ. Διονύση Διαμαντόπουλο, τους Σχολικούς Συμβούλους του Νομού Ι. Καιλάρη, Φ. Κουτσουπιά, Π. Κλιάπη και Ε. Γώτη, τους Προϊσταμένους του 1ου και 2ου Γραφείου Α/θμιας Εκπ/σης Θ. Λυκοστράτη και Χ. Γκαρνέτα αντίστοιχα, καθώς και με τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ημαθίας Κ. Ζιάκα, Μ. Δέλλα, Ε. Χαιριστανίδη και Α. Μπιτέρνα.
Στη συνάντηση ο Περιφ. Δ/ντής Κεντρ. Μακεδονίας έδωσε οδηγίες για τις ενέργειες σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ η κα Δραγώνα παρουσίασε τις θέσεις του Υπουργείου σε θέματα εκπαίδευσης παιδιών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Η συζήτηση συνεχίστηκε στο Δημαρχείο της Βέροιας, όπου με την παρουσία της Δημάρχου, των συνεργατών της, αντιπροσώπου του Νομάρχη και εκπροσώπων σχολείων και συλλόγων γονέων εξετάστηκε το θέμα της εγγραφής και φοίτησης των παιδιών ROMA από τον καταυλισμό του Εργοχωρίου. Η συνάντηση κατέληξε σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης που στοχεύει στην ομαλή κοινωνική και σχολική ένταξη των παιδιών αυτών.
Επισημαίνεται ότι για το σοβαρό θέμα της εγγραφής και φοίτησης των παιδιών ROMA επισκέφθηκαν πριν από λίγες ημέρες τον καταυλισμό του Εργοχωρίου η Δήμαρχος Βέροιας και Χ. Ουσουτζόγλου, οι συνεργάτες της Ν. Μαυροκεφαλίδης, Τηλ. Χατζηαθανασίου και Δ. Δάσκαλος και ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας κ. Δ. Διαμαντόπουλος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα μια πολιτική ήττα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βέροιας, αφού η επιλογή τους και οι λυσσαλέες προσπάθειές τους για να λειτουργήσουν καταυλισμικό "σχολείο" στην περιοχή του Εργοχωρίου - δεν έτυχαν της υποστήριξης της κ. Δραγώνα, η οποία δήλωσε ότι δε θα γίνει το Εργοχώρι η δεύτερη περίπτωση μετά τον Ασπρόπυργο, όπου εκεί η Ελλάδα έχει καταδικαστεί με υψηλά πρόστιμα για αντίστοιχη περίπτωση.
Σύμφωνα με την πληροφόρησή μου δικαιώθηκαν όλες εκείνες οι φωνές που μιλούσαν για ένταξη και διαμοιρασμό των τσιγγανοπαίδων στα όμορα σχολεία της περιοχής.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ (ΑΝΘ)ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!