Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ο ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

-ΔΗΜΑΔΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΓΛΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
-ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΡΓΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ;
Στον δήμο Αλεξάνδρειας η αγωνία για το ποιος θα πάρει το χρίσμα της ΝΔ έληξε με την επιλογή, που ήταν η λογικώς αναμενόμενη, του Φώτη Δημητριάδη. Η ΝΔ και η ευρύτερη παράταξη σε λίγο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι θα βρει τον βηματισμό της και θα προχωρήσει σε εκείνες τις κινήσεις που σκοπό θα έχουν την συγκρότηση ενός αξιόμαχου ψηφοδελτίου έτοιμο για την εκλογική μάχη του Νοεμβρίου.
Στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα έχουν "καθίσει" και η κατάσταση είναι λίγο θολή αφού...
...υπάρχουν εν δυνάμει δυο ενδιαφερόμενοι και ένας ακόμη που εμφανίστηκε ..εκπρόθεσμα. Είναι οι κ. Γκιόνογλου, Δ. Δημάδης και Καπόγλου αντίστοιχα.
Ο πρώτος, εν ενεργεία δήμαρχος Αλεξάνδρειας, εκλεγμένος ως ανεξάρτητος τόσο το 2002 όσο και το 2006 δεν μπήκε απευθείας στην διαδικασία της αξιολόγησης αλλά σε συνεννόηση με πολιτικούς του φίλους που έκαναν ετεροπρόταση και αυτός την αποδέχτηκε μπήκε από το ..παράθυρο στην διαδικασία.
Ο δεύτερος, ένας πολίτης χαμηλών τόνων αλλά χωρίς δυνατότητα να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο μιας και ποτέ δεν ήταν πολιτικάντης ούτε και εντάχθηκε ποτέ σε μηχανισμούς και παρέες φαίνεται ότι βγάζει το άχτι του και τίποτα περισσότερο.
Ο τελευταίος, ο κ. Καπόγλου, κατέθεσε αίτηση εκπρόθεσμα δείχνοντας είτε ότι είναι άσχετος είτε ότι είναι βαθιά νυχτωμένος. Και το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι είναι στενός συνεργάτης του βουλευτή του κόμματος Τ. Σιδηρόπουλου!!
Μάλιστα, ο κ. Καπόγλου αρθρογραφεί εσχάτως στην εφημερίδα Ο ΠΟΛΙΤΗΣ παρουσιάζοντας την προεκλογική προγραμματική του πλατφόρμα λες και πρόκειται ποτέ να γίνει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ δήμαρχος.
Η πραγματικότητα είναι απλή, ο νυν δήμαρχος Αλεξάνδρειας έχει το σαφές προβάδισμα για να μην πω είναι το απόλυτο φαβορί να τύχει του χρίσματος ή της στήριξης του ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εκλογές.
Είναι αυτός που διαθέτει συγκροτημένη ομάδα που θα αποτελέσει το πρόπλασμα του ψηφοδελτίου, είναι αυτός που διαθέτει την ενεργή στήριξη του ενός εκ των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του ξαδέρφου του Θαν. Γικόνογλου, είναι αυτός που ήδη κινείται και έχει αποσπάσει δεσμεύσεις και υποσχέσεις είτε εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων είτε πολιτικών παραγόντων από δήμους εκτός Αλεξάνδρειας και εν πολλοίς είναι αυτός που έχει δυναμική έναντι των άλλων ενδιαφερομένων
Από την άλλη όμως υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ που με τις εγκυκλίους του έχει μπερδέψει τα πράγματα αφού ναι μεν έχει προχωρήσει στην πρώτη φάση της αξιολόγησης αλλά δεν έχει αποφανθεί για τον υποψήφιο που θα στηρίξει στην Αλεξάνδρεια.
Βέβαια, ίσως αργεί να ανακοινώσει το όνομα του υποψήφιου στην Αλεξάνδρεια αφού και ο ίδιος ο Μπ. Γκιόνογλου δεν θα το ήθελε δεδομένου ότι στον συνδυασμό του ήδη έχει εν ενεργεία πέντε Νεοδημοκράτες συμβούλους οι οποίοι θα νιώσουν κάπως άβολα υπό την σημαία του ΠΑΣΟΚ. Εκτός κι αν έχουν προσχωρήσει στο Κίνημα και νιώθουν σαν στο σπίτι τους.
Όπως και να ΄χει ο Μπ. Γκιόνογλου θα είναι αυτός που θα αντιπαρατεθεί με τον Φ. Δημητριάδη και υπό την σκέπη του ΠΑΣΟΚ. Μόνο που ως τώρα δεν φαίνεται να έχει μαζί του το όλον ΠΑΣΟΚ όπως θα έλεγε και ο Βενιζέλος. Και για την μάχη του Νοεμβρίου θα πρέπει ο νυν δήμαρχος να έχει μαζί του όλο το ΠΑΣΟΚ αλλά υπάρχουν στελέχη του κόμματος που ακόμα και τώρα δεν θέλουν να ακούνε ούτε το όνομά του και όχι να τον υποστηρίξουν ως υποψήφιο δήμαρχο.
Για την εσωκομματική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ στον δήμο της Αλεξάνδρειας σε επόμενη ανάρτηση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο Κούγκας είναι ο μάγκας σε αυτή την περίπτωση, ο άνθρωπος είναι νεοδημοκράτης, τι σχέση έχει να είναι με κάποιον που κολοστρίβετε να πάρει το χρίσμα `η την υποστίριξη του πασοκ? ο Μπάμπης το ξέρει οτι δεν έχει πολλές ελπίδες να ξαναβγεί και το έριξε στην ελεημοσίνη του πασοκ... ενδιαφέρον ε΄ναι να δούμε τι θα κάνουν οι νεοδιμοκράτες δημοτικοί σύμβουλοι... μια καλή πρόταση ειναι να πάνε στα σπίτια τους, φτάνει η καρέκλα... ας έρθουν άλλοι να διοικοίσουν

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΞΙΟΥΛΗ ΑΣ ΠΑΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΓΚΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ Κ ΤΟ ΤΖΗΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ....