Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ

Τι αποκομίσαμε ως πολιτικό συμπέρασμα από την χτεσινή συνέντευξη του Μπ Γκιόνογλου; Μπορώ να πω ότι βγήκαν αρκετά και χρήσιμα συμπεράσματα που καταδεικνύουν την ειλημμένη απόφασή του να διεξάγει έναν προεκλογικό αγώνα χαμηλής πολιτικής, να μείνει μακρυά από αντιπαραθέσεις τόσο προσωπικές όσο και ουσιαστικές και εν τέλει να διαμορφώσει ένα κλίμα χαλαρό και βατό για τον ίδιο και την παράταξή του ώστε, κατά την εκτίμησή του, να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη στην κάλπη.
Είναι δυνατόν όμως να συμβεί αυτό; Θέλει ο
πολίτης που πλέον είναι τόσο στριμωγμένος να διεξαχθεί ένας προεκλογικός αγώνας χωρίς ουσία; Θέλει να βλέπει υποψήφιους δημάρχους να μιλούν γενικώς χωρίς να απολογούνται για τα πεπραγμένα τους; Θέλει να γίνει συμμέτοχος στην ομογενοποίηση του αυτοδιοικητικού χώρου όπου επιπλέουν τα “καλά παιδιά” και αυτά που έχουν άποψη, δυναμική και θέληση για ρήξεις να βλέπουν την πόρτα κλειστή;
Θεωρώ ότι έφτασε η ώρα να πουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι τα πράγματα με το όνομά τους. Να κάνουν γενναία αυτοκριτική τόσο για τα όσα έκαναν κατά την θητεία τους όσο και γι αυτά που δεν έκαναν. Όχι γιατί τα είχαν υποσχεθεί αλλά γιατί έδειξαν αναβλητικότητα, έλλειψη σχεδιασμού, απουσία οράματος, πλημμελή διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία.
Για όσα μπορούσαν να κάνουν τόσο σε επίπεδο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του δήμου τους που διοικούν και δεν το έκαναν. Να πουν δημόσια πως αξιολογούν την εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του δήμου και τι έπραξαν προς την κατεύθυνση αυτή. Να ενημερώσουν πως και με ποιο τρόπο διαχειρίστηκαν τις ευκαιρίες που είχε ο κάθε ΟΤΑ αλλά βλέπουμε άλλους να έχουν παράξει έργο με ...ουρά και άλλοι να κλαίνε την μοίρα τους ρίχνοντας κατάρες στην ...Αθήνα και στο κακό μας ριζικό.
Θεμιτή είναι η προσπάθεια του Μπ. Γκιόνογλου να διαμορφώσει αυτό το κλίμα διότι προφανώς τον συμφέρει εκλογικά. Θέλει να διεξαχθεί ένας προεκλογικός αγώνας ήπιος, χωρίς αντιπαραθέσεις που εκ προοιμίου αναδεικνύουν τις διαφορές μεταξύ των παρατάξεων και οι πολίτες πιο εύκολα επιλέγουν. Θέλει και το εξέφρασε χτες, να ρίξει γέφυρες με την πτέρυγα Παράσχου ώστε να βοηθηθεί εκλογικά και αυτό είναι θεμιτό. Εξ ου και το υμνολόγιο στο πρόσωπό του που ήχησε παράταιρο στα αυτιά μας.
Πιστεύω, κλείνοντας την πρώτη μου προσέγγιση στα όσα είπε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, ότι η προεκλογική αντιπαράθεση πρέπει να διεξαχθεί με όρους πολιτικού πολιτισμού και όχι με όρους που διαμορφώνουν έναν πολιτικό χυλό. Θα το επιδιώξουν οι επίδοξοι δήμαρχοι ή θα προσπαθήσουν να περάσουν το προφίλ του “καλού παιδιού” που είναι άκρως απολιτική κατάσταση; Θα δούμε.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΧΑΡΗ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Nikos Lioliopoulos είπε...

Συμφωνω και εγω με τον πρωτο σχολιαστη

Ανώνυμος είπε...

Χάρη τι να πιστέψουμε εμείς οι ψηφοφόροι για να ψηφίσουμε στις εκλογές αυτά τα εγκωμιαστικά σχόλια που έγραφες τόσα χρόνια για την Διοίκηση του Γκιόνογλου, Μιχαλακάκη,Ναλμπάντη, η αυτά που ανακαλύπτεις τον τελευταίο καιρό?

Ανώνυμος είπε...

Καλοί ρε παιδιά ο Γκιόνογλουκαι οι συνεργάτες του αλλά φτάνει πια, οχτώ χρόνια μας κούρασαν. Έδειξαν το έργο τους ας ασχοληθεί και κάποις άλλος να μας σώσει.

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΕ ΤΩΡΑ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Αν διαβάσει κάποιος το Κείμενο της συνέντευξης του Μπάμπη Γκιόνογλου δεν προκύπτει τίποτε από αυτά που αναφέρει στα σχόλια του ο Χάρης Μόχλας. Παραθέτω το κείμενο του Δημάρχου και τι έγραψε ο Χάρης και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Δήμαρχος:
«Τελειώνοντας καλώ όλους τους υποψηφίους και όσους θα πάρουν μέρος με οποιοδήποτε τρόπο στις εκλογές του Νοέμβρη να δείξουμε έναν πολιτικό πολιτισμό τέτοιον που θα ταιριάζει σε ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς συκοφαντίες και ψέματα, χωρίς προσωπικές επιθέσεις, δίνοντας έμφαση στην ηθική και την ανθρώπινη υπόσταση, με μόνη αντιπαράθεση στα προγράμματα και μόνο σ΄ αυτά».
Χάρης:
«Τι αποκομίσαμε ως πολιτικό συμπέρασμα από την χτεσινή συνέντευξη του Μπ Γκιόνογλου; Μπορώ να πω ότι βγήκαν αρκετά και χρήσιμα συμπεράσματα που καταδεικνύουν την ειλημμένη απόφασή του να διεξάγει έναν προεκλογικό αγώνα χαμηλής πολιτικής, να μείνει μακρυά από αντιπαραθέσεις τόσο προσωπικές όσο και ουσιαστικές και εν τέλει να διαμορφώσει ένα κλίμα χαλαρό και βατό για τον ίδιο και την παράταξή του ώστε, κατά την εκτίμησή του, να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη στην κάλπη.
Είναι δυνατόν όμως να συμβεί αυτό; Θέλει ο πολίτης που πλέον είναι τόσο στριμωγμένος να διεξαχθεί ένας προεκλογικός αγώνας χωρίς ουσία; Θέλει να βλέπει υποψήφιους δημάρχους να μιλούν γενικώς χωρίς να απολογούνται για τα πεπραγμένα τους; Θέλει να γίνει συμμέτοχος στην ομογενοποίηση του αυτοδιοικητικού χώρου όπου επιπλέουν τα “καλά παιδιά” και αυτά που έχουν άποψη, δυναμική και θέληση για ρήξεις να βλέπουν την πόρτα κλειστή;»
Μάλλον δεν ήσουν στην συνέντευξη Χάρη.