Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΚΡΚΕΣ ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΕΓΚΗΜΑ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΗΣ Τ66

Αυτήν την εποχή, από όπου και να περάσει κάποιος από την Ημαθία, όλο και θα «πέσει» πάνω σε κάποια πολιτιστική εκδήλωση. Μία από από αυτές τις εκδηλώσεις, συντελείται εδώ και δεκαετίες, στο μεγαλύτερο ποτάμι της Ελλάδας, τον Αλιάκμονα. Ο πολιτισμός που χαρακτηρίζει όλη την τοπική και όχι μόνον, ηγεσία των..
Νομών Πέλλας και Ημαθίας, μηδενός εξαιρουμένου, γέμισε και χθές, τον Αλιάκμονα, με τόνους νεκρά ψάρια.

Αναγκαστικά έρχονται βροχή οι ερωτήσεις. Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν υπάρχει; Περιφερειάρχης δεν υπάρχει; Νομάρχης δεν υπάρχει; Αστυνομία δεν υπάρχει; Εισαγγελέας δεν υπάρχει; Καλά, δεν υπάρχει τίποτε; Και καλά μπορεί κανένας από τους παραπάνω να μην υπάρχει. Πολίτες δεν υπάρχουν; Από το αποτέλεσμα, απαντά κανείς σε όλα. Δεν υπάρχει τίποτε.
Μια Διοίκηση, σε όλες τις μορφές της, απολύτως ελεγχόμενη και διαβρωμένη, πολιτικά πρόσωπα και φορείς που κλείνουν συστηματικά τα μάτια και πολίτες φοβισμένοι να υφίστανται τον βιασμό της καθημερινότητάς τους. Παιδιά που μεγαλώνουν μέσα στην βρώμα επικίνδυνη για τη υγεία τους και γονείς που δεν μπορούν να τα προστατέψουν. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα.
Η κλοπή της αξιοπρέπειας του πολίτη, που εμπέδωσε την κατάσταση όπου θα πρέπει να έχει και μάτια και στόμα κλειστό και που μόνον υποχρεώσεις έχει και κανένα δικαίωμα. Γνωρίζουμε ότι με αυτήν την ενέργειά μας, θα αρχίσουν οι διώξεις πάλι εναντίον μας, μάλλον για να αποκατασταθεί η τάξη.
Πάλι οι ένοχοι θα γίνουν τιμητές όμως, η αξία των πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων όλων μας, είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε προσωπικό τίμημα.
Όλοι τους, ενόψει του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, τρέχουν από πανηγύρι σε πανηγύρι και ως νεκροθάφτες τώρα, συντηρούν το νεκροταφείο, τον Αλιάκμονα, που οι ίδιοι διαχρονικά δημιούργησαν, ενώ θα έπρεπε να είναι πηγή ζωής.
Ανησυχούν για το λιώσιμο των πάγων και αδιαφορούν για την εξαέρωση των υποχρεώσεών τους.
Είμαστε συνιδιοκτήτες του πλούτου του τόπου μας και δεν είμαστε οι τελευταίοι που κατοικούμε εδώ. Οι παράγοντες της σαπίλας και της διαφθοράς που οδήγησαν την χώρα μας γενικά στην ανυποληψία, ζητούν την σιωπή όλων. Η σιωπή δεν είναι μόνον συνενοχή. Είναι και ήτα. Δεν μπορεί οι ένοχοι να νίκησαν.
Να αντιστρέψουμε την αντίστροφη μέτρηση επιτέλους. Να σταματήσουμε την κλοπή του αύριο, από λίγους επίορκους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντάρτης με τα όλα του αυτός ο Ασλάνογλου. Μπαίνει στο στρατόπεδό σου, στα κάνει μαντάρα, το βλέπει όλος ο κόσμος (τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνο, ιντερνετ)και φεύγει. Μετά τσιμουδιά. Πλάκα έχει.
Εκεί που δεν περιμένεις, εκεί σούρχεται ο ουρανός στο κεφάλι. Τους έδωσε τα έντερα στο χέρι και καλά έκανε. Απο παντού σιωπή. Λές και είμαστε ζώα όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να έχεις γνώση της κατάστασης.
Και βέβαια ο εν λόγω τύπος ξέρει πόσο χαζός είσαι.
Αν δεν το ήξερε, θα φοβόταν μπας και εμφανιστείς από κάπου και τον βάλεις να φάει τα ψάρια ωμά.
Όπως το περιγράφεις είναι.
Κάνει τη φάση και εξαφανίζεται.
Πάει στην άκρη και περιμένει.
Το κτύπημα πέτυχε. Έγινε και πάλι ήρωας στα μάτια των αφελών βλακέντιων και έχει όλη την άνεση να κάνει το παιχνίδι του πλέον, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια της κοινωνίας.

Αν ψάξεις στο λεξικό θα το βρεις, ως... lamojia