Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 12 ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Μπαίνουμε σιγά σιγά στο προεκλογικό κλίμα εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και αυτό το βλέπουμε από τις κινήσεις, δημόσιες και μη, των υποψηφίων και των κομμάτων.
Ωστόσο, μια βασική παράμετρος που θα πρέπει να αναλυθεί και να προσμετρηθεί από όλους τους πολίτες πριν φτάσουν στην κάλπη είναι το τι ταμείο αφήνουν πίσω τους οι διοικήσεις ενός εκάστου δήμου από τους 12 που υπάρχουν στην Ημαθία.
Να φροντίσουμε να ρωτήσουμε τους διοικούντες για τα οικονομικά μεγέθη, για τις υποχρεώσεις δανείων προς τράπεζες και προμηθευτές, τις δανειακές υποχρεώσεις...
...των δημοτικών τους επιχειρήσεων και εν τέλει τον τρόπο που αξιοποιήθηκαν τα δάνεια αυτά.
Πριν από δυο μέρες λάβαμε αναλυτικά τις δανειακές υποχρεώσεις των δήμων της χώρας και διαπιστώσαμε ότι το σύνολο σχεδόν των ΟΤΑ οφείλουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες. Είναι κοινό μυστικό ότι τα οικονομικά των ΟΤΑ χωλαίνουν για διαφόρους λόγους.
Πρέπει οι δήμαρχοι που ακόμα και σήμερα έχουν την ευθύνη των δήμων τους να βγουν και να ενημερώσουν τους πολίτες. Επίσης, και οι υποψήφιοι δήμαρχοι να ενημερώσουν, να μας πουν πως σκέφτονται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση η οποία δεν είναι καλή.
Αναμένουμε

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

bebaia kapoioi prwin dimotikoi symbouloi arxisan na kykloforoyn me ta yperpolyteloi aytokinita tous!!!!!!!!!