Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Σ. ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ: Η ΝΔ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ. ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ικανοποίηση και αισιοδοξία εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας της ΝΔ Σάββας Ακριτίδης μιλώντας στο ραδιο ΤΥΠΟΣ fm της Βέροιας αναφορικά με τις επιλογές του κόμματος στους υποψήφιους δημάρχους όσο και για το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας τόνισε ότι μπορεί η ΝΔ Ημαθίας να πετύχει τον στόχο της που είναι η νίκη στις εκλογές αυτές αρκεί να πορευτεί ενωμένη.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης είναι:
-Ήταν όντως ξαφνική η ανακοίνωση; Ειδοποιήθηκαν οι υποψήφιοι;
Για μένα δεν ήταν ξαφνικό γιατί με βάση τις επαφές που είχα, ήμουν ενημερωμένος ότι στο τέλος της εβδομάδος ή στις αρχές της επόμενης θα κλείσουν οι υποψηφιότητες. Συνεπώς δεν ήταν κάτι απρόσμενο.

-Προηγήθηκαν ζυμώσεις; Διότι οι έτεροι υποψήφιοι (Σκουμπόπουλος, Γκαμπέσης, Τσιούντας) φάνηκαν απόλυτα έκπληκτοι με τη χθεσινή εξέλιξη.
Κοιτάξτε, εξαρτάται τι εννοείτε ζυμώσεις. Για την πόλη της Βέροιας έγινε κάποια επίσημη δημοσκόπηση από το κόμμα, αλλά και κάποιες δημοσκοπήσεις οι οποίες ελήφθησαν υπόψη. Ο γραμματέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε προσωπική επαφή με όλους τους υποψήφιους με τους οποίους συναντήθηκε, συνέλεξε πληροφορίες από εκεί και πέρα έγινε αξιολόγηση σε κεντρικό επίπεδο. Γι’ αυτό και η ανακοίνωση έγινε από το κόμμα στην Αθήνα.

-Πάντως σίγουρες –κατά την επίσημη δήλωσή τους- είχαμε 4 υποψηφιότητες. Το όνομα του κ. Τσαβδαρίδη απλά ακουγόταν και ίσως «έπαιζε» ως μπαλαντέρ, ως άσσος στο μανίκι, χωρίς ο ίδιος να επιβεβαιώνει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος. Πώς προέκυψε τελικά προχθές ξαφνικά η υποψηφιότητα Τσαβδαρίδη και πόσο πιεσμένος νιώθατε εσείς ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ με τόσες υποψηφιότητες;
Σίγουρα ήταν ένα πρόβλημα. Όταν υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες και τόσο αξιόλογοι υποψήφιοι τότε και η επιλογή είναι πολύ δύσκολη. Πιστεύω πως η Κεντρική διοίκηση έκρινε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε υποψήφιου και κατέληξε στον κ. Τσαβδαρίδη. Για μένα δεν ήταν απρόσμενη. Το όνομα του κ. Τσαβδαρίδη έπαιζε από καιρό, απλώς ο ίδιος δεν βγήκε ανοιχτά να γνωστοποιήσει την πρόθεσή του. Ήταν στη σκέψη του και στις προθέσεις του.

-Μιλήσατε γι’ αυτό μαζί του;
Και βέβαια μιλήσαμε. Ο προβληματισμός του ήταν, εάν θα παραμείνει στην κεντρική πολιτική σκηνή για τις βουλευτικές εκλογές, ή αν θα κατέβει ως υποψήφιος στην Αυτοδιοίκηση. Δέχτηκε αρκετές πιέσεις από τον κόσμο απ’ ότι γνωρίζω και με την υποψηφιότητά του θα βοηθήσει και την παράταξη αλλά και θα δικαιώσει, θα ικανοποιήσει τον κόσμο που του ζητούσε να κατέβει υποψήφιος.

-Φαίνεται ωστόσο να υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια από την πλευρά των άλλων υποψηφίων για τον τρόπο και την εξέλιξη της τελικής εκλογής Τσαβδαρίδη.
Η διαδικασία ήταν ίδια για όλη την Ελλάδα, δεν έγινε κάτι ξεχωριστό για την Ημαθία. Σε κεντρικό επίπεδο δόθηκε η στήριξη στους Δήμους που μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί, συνεπώς δεν τίθεται θέμα. Πάντως, λογικό είναι να υπάρχουν και δυσαρέσκειες… Όλοι οι υποψήφιοι ήταν αξιόλογοι και οπωσδήποτε ο καθένας θα νιώθει αδικημένος γιατί πιστεύει για τον εαυτό του ότι θα ήταν η καλύτερη υποψηφιότητα. Από κει και πέρα όμως, ένας έπρεπε να είναι υποψήφιος και προκρίθηκε να είναι ο κ. Τσαβδαρίδης. Πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι φερόμενοι ως συνυποψήφιοι θα σταθούν δίπλα του και θα βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια.

-Θα υπάρξει δηλαδή απόλυτη συσπείρωση;
Δεν βλέπω τον λόγο να μην υπάρξει συσπείρωση… Έτσι έκρινε το κόμμα και πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση. Θα το δείξει η πορεία, εάν ήταν η σωστή επιλογή ή όχι.

-Πώς εκτιμάτε και προβλέπετε την συνέχεια;
Θεωρώ ότι και οι τρεις υποψηφιότητες στους Δήμους της Ημαθίας είναι πολύ καλές. Από δω και πέρα, το θέμα είναι να συγκεντρωθεί ο χώρος, να εξαλειφθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κερδηθούν και οι τρεις Δήμοι, με τη συστράτευση όλων.

-Σε επίπεδο Περιφέρειας;
Είναι γνωστό ότι θα είναι ο κ. Ψωμιάδης υποψήφιος Περιφερειάρχης και σύμφωνα με τα φαινόμενα αντιπεριφερειάρχης θα είναι ο κ. Καραπαναγιωτίδης. Το λέω με κάποια επιφύλαξη βέβαια, μέχρι να εξαγγελθεί, αλλά είναι το πιθανό. Νομίζω ότι ο κ. Ψωμιάδης είναι μια εξαιρετική υποψηφιότητα και πιστεύω ότι θα κερδίσει άνετα την Περιφέρεια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ακριτίδη, σου κάνω μια πρόβλεψη, ΚΑΝΕΝΑ από τους τρείς Δήμους δεν θα κερδίσει η ΝΔ το κόμμα είναι ένα μπάχαλο και πάει από το κακό στο χειρότερο νομίζεται ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο είστε γελασμένοι!

Ανώνυμος είπε...

Σάββα, πες τον κουμπάρο σου τον Τσαβδαρίδη τώρα προεκλογικά να μας φέρει Μάλαμα να ακούσουμε την πριγκηπέσα διαφορετικά ψήφο δεν έχει θα ψηφήσουμε Τσούντα! !