Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΚΟΥΛΙΚΙΟΥ. ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΕΟΣ

Ουσιασική ήταν η σημερινή πρωινή σύσκεψη (δείτε στο τέλος τα δυο βίντεο) που έγινε στο δημαρχείο Πλατέος μετά από πρωτοβουλία του Φ. Δημητριάδη ώστε να βρεθεί επιστημονική και πολιτική φόρμουλα για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα με το πράσινο σκουλήκι που έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές στους βαμβακοπαραγωγούς.
Ο δήμαρχος Πλατέος κάλεσε και παραβρέθηκαν στο γραφείο του ο καθηγητής της Γεωπονικής σχολής του ΑΠΘ Δ. Κωβαίος, οι διευθυντές των διευθύνσεων γεωργίας των νομών Ημαθίας, Πέλλας και Θεσσαλονίκης, ο προϊσάμενος του ΕΓΛΑ Βέροιας και ο αντινομάρχης Ημαθίας Στ. Γεωργιάδης.
Από την σύσκεψη και αφού αναλύθηκαν τα δεδομένα, προέκυψε ότι πρέπει άμεσα...
...να ερευνηθεί το θέμα από την ομάδα του κ. Κωβαίου και να τεκμηριωθεί ει δυνατόν το γεγονός ότι οφείλεται σε επιδημικούς λόγους ανεξάρτητους και ξένους προς την δουλειά των αγροτών ώστε να τύχουν αποζημιώσης από τον ΕΛΓΑ και σε καμιά περίπτωση από τα ΠΣΕΑ.
Ο Φ. Δημητριάδης, όντας γνώστης του προβλήματος αλλά και την γραφειοκρατίας του Υπουργείου Γεωργίας, πρότεινε και δεσμεύτηκε ότι από όποια θέση κι αν βρίσκεται στη νέα θητεία του Καλλικρατικού δήμου Αλεξάνδρειας να προχωρήσει ο νέος δήμος σε προγραμματική συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ώστε να γίνεται κάθε χρόνο η έρευνα και μελέτη φαινομένων όπως αυτό του πράσινου σκουληκιού και να δίνονται οι κατάλληλες κατευθύνσεις στους αγρότες. Μια πρόταση που έγινε ασμένως αποδεκτή από τους παριστάμενους διευθυντές Γεωργίας των τριών νομών.
Ο καθηγητής από την πλευρά του είπε ότι θα μελετήσει το θέμα και απαιτείται η στενή συνεργασία των τοπικών κοινωνιών με το Πανεπιστήμιο για να επιτευχθούν τα καλύερα δυνατά αποτελέσματα.
Στην συνέχεια, ο κ. Κωβαίος, ο Φ. Δημητριάδης και ο Ν. Γεωργάκης, προϊστάμενος του ΕΛΓΑ επισκέφθηκαν βαμβακοφυτείες της περιοχής ώστε να να δουν από κοντά το μέγεθος του προβλήματος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ANΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ! ΕΧΩ ΨΑΡΩΣΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

mipos o don mperdepse tous rolous ? i prospathei na kalipsei tin aneparkeia tis dieythinsis georgias stin opoia proistate o karapanagiotidis ? kai plaka plaka mipos eprepe na topothethethei epikefalhs sti dieythinsi georgias ? afou to dimarxiliki den tou paei ....eleos me tin kiniseis entiposiasmou...tixaio ? den nomizo...

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ Κ. ΜΟΧΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΥΛΙΚΙΟΥ ..ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΥΛΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ...
ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑΤΑ !!!!!
http://www.eleftheria.gr/index.asp
http://www.larissa.gr/main.aspx?catid=79&did=2070

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο Σταθάρας είναι ωραίο απο εκεί μέσα