Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 1ΟΟχιλ€ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ

Υπογράφηκε τη Δευτέρα (9/8) από το δήμαρχο κ. Αναστάσιο Καραμπατζό και τον κ. Δ. Ευαγγελίδη, εκπρόσωπο των μελετητικών γραφείων «Ευαγγελίδης Δημήτριος & Λυμπερόπουλος Γεώργιος», η σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Κυκλοφοριακή μελέτη και οριστική μελέτη τριών ισόπεδων κόμβων πόλης Νάουσας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, η οποία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας» που υλοποιεί ο Δήμος Νάουσας.
Ειδικότερα, η κυκλοφοριακή μελέτη αφορά..
...το σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Νάουσας (κυκλοφορία, σήμανση κλπ.) και την οριστική μελέτη τριών ισόπεδων κόμβων:
1) Στην είσοδο της πόλης («Φόρος»), 2) στη συμβολή των οδών Ανοίξεως και Αγ. Αθανασίου (Πυροσβεστική), και 3) στη συμβολή των οδών Α. Κοκκίνου, Σεφέρη, Αγ. Θεολόγου και Στουμπάνων («Ευαγγελίστρια»).
Κατά την υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ.κ. Παύλος Κυριακίδης και Γιάννης Παπαστόικας.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος δήλωσε:
«Από σήμερα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης. Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός, γιατί σκοπός της μελέτης είναι να εξευρεθούν σύγχρονες, ολοκληρωμένες και ρεαλιστικές λύσεις στα γνωστά κυκλοφοριακά προβλήματα που όλοι βιώνουμε, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης τις ώρες αιχμής.
Επίσης, περιλαμβάνεται και η δημιουργία τριών κόμβων (νησίδες, διαγραμμίσεις, σήμανση) με στόχο να δώσουμε οριστικές λύσεις στα χρόνια προβλήματα σε περιοχές της πόλη μας όπου παρουσιάζεται μεγάλη κυκλοφοριακή φόρτιση «Φόρος», «Πυροσβεστική», «Ευαγγελίστρια»).
Θέλω επίσης να τονίσω ότι, η εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης ήταν βασική μας προτεραιότητα και ότι με τη συστηματική δουλειά των συνεργατών μου και των στελεχών του Δήμου, καταφέραμε να ξεπεράσουμε με επιτυχία τα γραφειοκρατικά κωλύματα.
Με την ολοκλήρωση της μελέτης θα αποκτήσει ο Δήμος μας ένα πολύτιμο εργαλείο, χρήσιμο και αναγκαίο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων έργων όπως το υπόγειο πάρκινγκ στην Πλ. Καρατάσου (είναι βασική προϋπόθεση για να εγκριθεί η μελέτη του υπ. πάρκινγκ που υποβάλλαμε στο ΥΠΕΧΩΔΕ), τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: