Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Ο Φ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ


Στην αυτονόητη πολιτική κίνηση προχώρησε σήμερα το πρωί ο Φώτης Δημητριάδης. Έδωσε στην δημοσιότητα κείμενο-ανακοίνωση θέσεων της δημοτικής παράταξης που έχει συγκροτηθεί με τον ίδιο επικεφαλής καθώς επίσης και το όνομά της και καλεί όλους του πολίτες του νέου δήμου Αλεξάνδρειας να συστρατευτούν στο αυτοδιοικητικό εγχείρημα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Δημητριάδης και οι συνεργάτες του προγραμματίζουν εκδήλωση προς το τέλος Αυγούστου όπου εκεί θα παρουσιαστούν τα στελέχη της δημοτικής παράταξης "Ελπίδα για την Αλεξάνδρεια" καθώς επίσης και οι βασικές προγραμματικές αρχές στα μέσα ενημέρωσης.
Η ανακοίνωση του υποψήφιου πλέον δημάρχου Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης έχει ως εξής:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ»


Αγαπητοί Συμπολίτες,
Την 1η Ιανουαρίου 2011 ανατέλλει μια νέα εποχή που μεταβάλει ριζικά το διοικητικό χάρτη της δημοτικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης στη χώρα μας. Το συγκεντρωτικό κράτος μετακυλίει αποφασιστικές αρμοδιότητες στην περιφέρεια και στους νέους δήμους. Οι παλιές δομές παραχωρούν τη θέση τους σε νέους θεσμούς. Θεσμούς δημοκρατικούς, πιο ανοιχτούς και συμμετοχικούς, που μέλλει να δοκιμαστούν και να καταξιωθούν στην πράξη. Με την στήριξη και την υπεύθυνη στάση όλων των πολιτών, που διεκδικούν και ανακτούν την εξουσία και την ευθύνη να αποφασίζουν για τον τόπο τους.
Με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» η μορφή και η λειτουργία των δήμων αλλάζει. Οι υφιστάμενοι σήμερα δήμοι Αλεξάνδρειας, Αντιγονιδών, Μελίκης και Πλατέος δίνουν τη θέση τους στο νέο, διευρυμένο εδαφικά και πληθυσμιακά, ισχυρό δήμο Αλεξάνδρειας, των τεσσάρων δημοτικών κοινοτήτων και των είκοσι μιας τοπικών κοινοτήτων. Με έδρα την πόλη της Αλεξάνδρειας, σημείο αναφοράς επί σειρά δεκαετιών στην περιοχή μας. Ο νέος δήμος θα αποτελεί τη συνέχεια των τριάντα επτά επιμέρους «κοινοτήτων» μας. «Κοινοτήτων» με διαφορετικές καταβολές, πλούσια παράδοση και πολιτισμό, που, η κάθε μια, έχει διαγράψει μέχρι τώρα τη δική της ξεχωριστή διαδρομή και ιστορία.
Στο νέο δήμο Αλεξάνδρειας που γεννιέται, σε μια καθοριστική για το μέλλον της περιοχής μας περίοδο, καλούμαστε, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, να αναδείξουμε με την ψήφο μας τον συνδυασμό που θα ηγηθεί του δύσκολου έργου της μετάβασης στη νέα εποχή. Να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας, που κρίνουμε άξιους και ικανούς, να δώσουν όραμα και νέα πνοή, ελπίδα και προοπτική, για το στέριωμα, την πρόοδο και την ανάπτυξη του νέου μας δήμου.
Αγαπητοί Συμπολίτες,
Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν ξεκάθαρες θέσεις, αποφασιστικές ενέργειες, αποτελεσματικές λύσεις. Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν ισχυρή συστράτευση, δημιουργική σύνθεση, κοινό αγώνα. Με συναίσθηση των δυσκολιών που φέρνει το καινούργιο, με επίγνωση των μεγάλων μας ευθυνών, με ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα, με επεξεργασμένες προγραμματικές θέσεις και προτάσεις για την οργάνωση, λειτουργία και ανάπτυξη του νέου δήμου μας, παίρνουμε την πρωτοβουλία και ανακοινώνουμε σήμερα τη συγκρότηση του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» και με την παρούσα διακήρυξη, σας καλούμε όλους, χωρίς εξαιρέσεις, αποκλεισμούς και διαχωρισμούς, μακριά από κομματικές εξαρτήσεις και ιδιοτέλειες, να προχωρήσουμε μαζί, με αποφασιστικότητα, συνέπεια, συνεργασία και συμμετοχή, για να δημιουργήσουμε τον νέο ισχυρό δήμο Αλεξάνδρειας, που όλοι ονειρευόμαστε: Πρωταγωνιστή στο νομό. Δυνατό στην περιφέρεια. Σεβαστό και γνωστό στη χώρα.
Πιστεύουμε σε μια τοπική αυτοδιοίκηση θεσμικά αδέσμευτη, κομματικά ακηδεμόνευτη, διοικητικά ανεξάρτητη, οικονομικά αυτοδύναμη. Διεκδικητική για τα συμφέροντα του τόπου. Που στέκεται αλληλέγγυα και δίπλα στα προβλήματα του κάθε δημότη.
Τιμούμε όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως, ως αναντικατάστατους θεσμούς της δημοκρατίας και του πολιτικού μας συστήματος. Όμως στα τοπικά αφήνουμε στην άκρη τις κομματικές μας προτιμήσεις και αφιερώνουμε όλες μας τις δυνάμεις στο νέο δήμο Αλεξάνδρειας, το μοναδικό «κόμμα» που εκφράζει και αντιπροσωπεύει πραγματικά όλους τους δημότες της Αλεξάνδρειας, των Αντιγονιδών, της Μελίκης και του Πλατέος.
Δεσμευόμαστε για έναν προεκλογικό αγώνα δυναμικό κι αποφασιστικό, χωρίς να υποβαθμίσουμε άλλους συνδυασμούς, χωρίς να μεταχειριστούμε λασπολογίες και ανοίκεια μέσα και, προπαντός, χωρίς να υποτιμήσουμε την νοημοσύνη των πολιτών, που μπορούν να αξιολογήσουν και να κρίνουν τις ικανότητες υποψηφίων και την φερεγγυότητα θέσεων και προγραμμάτων. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα μεγάλα και μικρά προβλήματα του δήμου συνολικά. Της πόλης, του κάθε χωριού και της κάθε γειτονιάς ξεχωριστά.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με τις δυνάμεις όλων των τοπικών επαγγελματικών, εμπορικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών φορέων, των παραγωγικών τάξεων, με κάθε δημότη και δημότισσα ξεχωριστά, για να φέρουμε μαζί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο, για εμάς και τα παιδιά μας.
Παρά την μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει κυρίως τα πλατιά λαϊκά στρώματα και το συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα της ανεργίας, που δυναμιτίζει τον κοινωνικό ιστό της περιοχής μας, ενωμένοι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε και να πάμε μπροστά. Και ακράδαντη πίστη μας είναι ότι με αγώνα και κοινή προσπάθεια θα τα καταφέρουμε. Η εμπειρία, το όραμα που έχουμε και το έργο που υλοποιήσαμε είναι τα καλύτερα εχέγγυα για ένα ελπιδοφόρο και καλύτερο αύριο.
Εδραιώνουμε ένα δήμο που θα εγγυάται τη νομιμότητα στη λειτουργία όλων των θεσμικών διαδικασιών, στη λήψη και στην υλοποίηση των αποφάσεων, στην απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του, στη δημοκρατία και στη συμμετοχική διαδικασία σε επίπεδο σχεδιασμού, προγραμματισμού και υλοποίησης των έργων, στην αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ δήμου και δημότη.
Η αναβάθμιση της πόλης Αλεξάνδρειας, η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων με τη δημιουργία των απαιτούμενων τεχνικών υποδομών, η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε περιοχής του δήμου, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, η άμεση οργάνωση και η αποδοτική λειτουργία των νέων δημοτικών θεσμών και υπηρεσιών, συνιστούν τους βασικούς άξονες των προγραμματικών μας στόχων για τη διακυβέρνηση του νέου δήμου Αλεξάνδρειας.
Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε, σε δημόσια μαζική εκδήλωση, αναλυτικά και τεκμηριωμένα, τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού, για να τεθούν στην κρίση όλων των συμπολιτών μας. Ανοίγουμε έναν ευρύ δημόσιο διάλογο, ανοιχτό σε κάθε δημιουργική ιδέα και πρόταση, με όλους τους τοπικούς φορείς και τους δημότες, στην πόλη και σε κάθε χωριό του νέου δήμου.
Ξεκινάμε από τώρα τη διαμόρφωση ενός άμεσα υλοποιήσιμου επιχειρησιακού προγράμματος τετραετίας του νέου δήμου μας, με αναλυτική αναφορά σε έργα και δράσεις.
Ο συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ», με έμβλημα ένα δέντρο που κάθε του κλαδί αντιπροσωπεύει, μία προς μία, κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα του νέου δήμου, συμβολίζει την δυναμική της ενότητας και της συνεργασίας, την αναγκαιότητα της συνέργειας και της αρμονικής λειτουργίας όλων των επιμέρους κοινοτήτων, ως απαραίτητης συνθήκης για την υγιή ανάπτυξη του δένδρου –του νέου μας δήμου– που χρειάζεται να αποκτήσει ισχυρές ρίζες στο ξεκίνημά του.
Αναλαμβάνουμε από σήμερα, με τη δημόσια διακήρυξη του συνδυασμού μας, πρωτοβουλία συσπείρωσης και κοινής συστράτευσης και καλούμε όλες και όλους του δημότες του νέου δήμου Αλεξάνδρειας, ανεξάρτητα από πολιτική, κομματική ή άλλη τοποθέτηση, να ενωθείτε μαζί μας, να χαράξουμε μαζί μια νέα δημιουργική πορεία, με αφετηρία και προορισμό τον άνθρωπο, τον δημότη και κάτοικο του νέου, πλέον, δήμου Αλεξάνδρειας.
Ενωμένοι, πιο ισχυροί, για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας.


ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
Επικεφαλής συνδυασμού «Ελπίδα για την Αλεξάνδρεια», Δήμαρχος Πλατέος

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΕΛΗΣ
Δήμαρχος Μελίκης και Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Ημαθίας

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Δήμαρχος Αντιγονιδών

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΒΑΡΔΙΝΑΣ
Επικεφαλής μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Αλεξάνδρειας

Την πρωτοβουλία μας αυτή στηρίζουν πλέον των 100 στελέχη της κοινωνίας του ενωμένου Δήμου Αλεξάνδρειας, προερχόμενα από την Αυτοδιοίκηση, τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Κοινωνικούς Φορείς, τις Επιστήμες, τα Γράμματα και τις Τέχνες, τον Επιχειρηματικό κόσμο. Μαζί μας και ελεύθεροι επαγγελματίες, απλοί πολίτες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μητέρες.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΕΡΑ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Οι απόκριες τέλειωσαν οι μάσκες έπεσαν, και οι άνθρωποι φανέρωσαν τα πραγματικά τους πρόσωπα .Το ενορχηστρωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης λαμβάνει σάρκα και οστά. Η κ Κουρκουτά έδωσε το σύνθημα στην προχθεσινή τις συνέντευξη στο Ράδιο Αλεξάνδρεια .Ακομμάτιστος και ακηδεμόνευτος , μας λέει ο κ Δημητριάδης!! Ουαί υποκριτές και φαρισαίοι ! Πόσες φορές μωρέ ψεύτες κατεβήκατε στα γραφεία τις Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα και εκλιπαρούσατε για να σας δώσουν το χρίσμα τις παράταξης? Πόσες επιστολές στείλατε για τον ίδιο λόγο? Και αφού σας έδωσαν πόρτα τώρα θυμηθήκατε ότι είσθε ακομμάτιστοι και ακηδεμόνευτοι? Εσείς κκ Δήμαρχοι των Δήμων Μελίκης , και Αντιγονιδών δεν ντρέπεστε καθόλου για την υπογραφή σας σε αυτό το κείμενο? Άντρες είστε μωρέ!! Δεν είστε τα στρουμφάκια που τα ξεγελά ο μπαμπαστρούμφ!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ.... ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ..... ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΣΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ..............................................................................ΑΣΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΣΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ... ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΙΟΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ!!!