Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Δ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Στον καταπράσινο και δροσερό χώρο της αυλής του Ομίλου Ντόπιων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων «Το Ρουμλούκι» έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Α. Πανταζόπουλου «Οι παλιοί Ρουμλουκιώτες αδουκιούνται (Παροιμίες, γνωμικά, αποφθέγματα, παροιμιώδεις και καθημερινές εκφράσεις από το Ρουμλούκι)».
Την εκδήλωση, στην οποία ανταποκρίθηκαν πάρα πολλοί γνωστοί και φίλοι του συγγραφέα, άνοιξε με χαιρετισμό του ο..
Τάσος Τασιόπουλος, πρώην δήμαρχος Αντιγονιδών. Για το βιβλίο και το έργο του κ. Πανταζόπουλου μίλησαν, ο πρόεδρος του Ομίλου Ντόπιων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων Αθανάσιος Τζίκας και ο δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης.
Στη συνέχεια, ο δικηγόρος, συγγραφέας, ερευνητής της ιστορίας και λαογραφίας του Ρουμλουκιού και δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας Γιάννης Μοσχόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς και με επαινετικά λόγια στην αξία και στις αρετές του βιβλίου και παρότρυνε τον συγγραφέα να καταπιαστεί με την συγγραφή λεξικού του Ρουμλουκιώτικου ιδιώματος.
Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομη ομιλία του συγγραφέα, ο οποίος, με έκδηλη την συγκίνηση στο πρόσωπό του από την παρουσία των πολλών φίλων και συντοπιτών του που τον τίμησαν, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους γονείς του που ήταν παρόντες, τον Γιάννη Μοσχόπουλο για όσα εγκωμιαστικά ανέφερε για τον ίδιο και το έργο του, καθώς και τον Δήμο Πλατέος που ανέλαβε την έκδοση του βιβλίου.
Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν, οι βουλευτές Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ Θαν. Γικόνογλου και Άγγ. Τόλκας, ο νομάρχης Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδης, οι δήμαρχοι Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου και Πλατέος Φ. Δημητριάδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών συμβουλίων των δήμων Αλεξάνδρειας, Αντιγονιδών, Μελίκης και Πλατέος, μέλη διοικήσεων πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής του Ρουμλουκιού και πολλοί φίλοι και συντοπίτες του συγγραφέα.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο συγγραφέας υπέγραψε, με ξεχωριστή αφιέρωση για τον καθένα, δεκάδες αντίτυπα του βιβλίου του, ενώ στο τέλος παρατέθηκε μπουφές στους παρευρισκομένους.

2 σχόλια:

ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Μέγιστο ενδιαφέρον από πάρα πολύ κόσμο του .... βιβλίου και της....παράδοσης.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΑΡΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ.
ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑΓΙΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΡΤΑ