Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας και ο Δήμος Κρ. Βρύσης συνδιοργανώνουν επίκαιρο αγροτικό συνέδριο με θέμα την «Δυναμική προώθηση αγροτικών προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά». Το Συνέδριο περιλαμβάνει ομιλίες επιστημόνων και ειδικών που θα καλύψουν θέματα σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις και αποτελεσματικές εφαρμογές του αγροτικού μάρκετινγκ (πράσινα προϊόντα, ποιότητα αγροτικής παραγωγής, υπεύθυνη κατανάλωση, ολοκληρωμένη επικοινωνία τυποποίησης-προβολής-προώθησης-διακίνησης, ηλεκτρονική διακίνηση προϊόντων, κ.ά.).
Το Συνέδριο πραγματοποιείται παράλληλα με την..
23η Γεωργική & Βιοτεχνική Έκθεση Νομού Πέλλας (Pella Expo), την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010 και ώρα 20:00μ.μ. στο χώρο της έκθεσης.
Ο Νομάρχης Πέλλας κ. Μιχάλης Καραμάνης δήλωσε σχετικά:
«Ο Νομός Πέλλας παράγει το 17% του εθνικού αγροτικού προϊόντος. Παράγουμε ποιοτικά προϊόντα, με φροντίδα και χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και μεθόδων, τα οποία έχουν καλή φήμη και συνεισφέρουν στην εισροή πολύτιμου συναλλάγματος στη χώρα μας. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται συρρίκνωση του εισοδήματος των αγροτών και στρεβλώσεις στην εγχώρια και διεθνή αγορά που έχουν σαν αποτέλεσμα τα προϊόντα να φτάνουν στους καταναλωτές σε εξαιρετικά υψηλές τιμές. Η κατάσταση αυτή δεν ευνοεί κανέναν. Δε συμφέρει ακόμη κι αυτούς τους εφήμερους κερδοσκόπους αφού, ο αγρότης καθώς διαπιστώνει ότι δεν ανταμείβεται δίκαια για τους κόπους του, παύει να έχει κίνητρο να παραμείνει στον τομέα της γεωργίας και τελικά όλο το σύστημα καταρρέει. Ο διεθνής ανταγωνισμός και η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας απαιτούν οργάνωση και συστηματική προσέγγιση. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε με το Δήμο Κρύας Βρύσης την οργάνωση του συνεδρίου για το αγροτικό μάρκετινγκ, σε μία προσπάθεια να αναδείξουμε τις σύγχρονες τεχνικές προώθησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων ποιότητας. Έχουμε προσκαλέσει ομιλητές με πρακτική κυρίως γνώση των θεμάτων και καλώ όλους τους ενδιαφερόμενους να παραβρεθούν στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται παράλληλα με την 23η Γεωργική-Βιοτεχνική Έκθεση (Pella-Expo)».
Ακολουθεί το πρόγραμμα του Συνεδρίου:
23η Γεωργική & Βιοτεχνική Έκθεση Νομού Πέλλας
Αγροτικό Συνέδριο Νομού Πέλλας:

Δυναμική προώθηση αγροτικών προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά
Κρύα Βρύση, Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010, ώρα 8.00μ.μ.

1. Νέες τάσεις στις προτιμήσεις των καταναλωτών: εταιρική κοινωνική ευθύνη, «πράσινα» προϊόντα, υπεύθυνη κατανάλωση (Χρήστος Μπιμπίτσος, περιβαλλοντολόγος, ΜΒΑ-TQM)
2. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παραγωγή, τυποποίηση και προώθηση των αγροτικών προϊόντων (Γιώνας Γιώργος, Διευθύνων Σύμβουλος της βραβευμένης εταιρίας YonasDesign που εξειδικεύεται στην ολοκληρωμένη επικοινωνία αγροτικών προϊόντων)
3. Αγροτική ανάπτυξη και ποιότητα στην Πέλλα: Μύθοι, αλήθειες και προοπτικές (Καλλιόπη Λούσπα, Γεωπόνος-Σύμβουλος Ποιότητας & Κώστας Παπαϊωάννου, Γεωπόνος-Εφαρμοστής)
4. Νέες προοπτικές μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου Διαπίστευσης & Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων (Στέφανος Αργυράκης, Σύμβουλος Νομάρχη Πέλλας & Χριστόφορος Θεοχάρης, Οικονομολόγος-Μελετητής έργου Κέντρου Διαπίστευσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: