Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

«Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζω την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου αποκατάστασης του Παλαιού Μητροπολιτικού Ναού της Βέροιας, ύστερα από προσπάθειες 15 και πλέον χρόνων στις οποίες συμμετείχαν ενεργά και οι τοπικοί μας άρχοντες και εκπρόσωποι στο Κοινοβούλιο στη διάρκεια της θητείας τους, καθώς και ο πιστός λαός μας που περιμένει με ανυπομονησία να δει και πάλι αυτό το μοναδικό χριστιανικό μνημείο να κοσμεί την πόλη μας και να λειτουργεί προς δόξαν..
του Θεού και του τιμωμένου εν αυτώ Αποστόλου των Εθνών Παύλου..

Ο κατάλογος προσώπων που πρέπει να ευχαριστήσουμε είναι ασφαλώς πολύ μεγάλος και ευρύς. Θα ήθελα όμως να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον διευθυντή της 11ης ΕΒΑ κ. Αντώνιο Πέτκο που με επιμέλεια και ζήλο κατόρθωσε με τις υπηρεσίες του και τους συνεργάτες του να ολοκληρώσει το σύνολο των απαιτούμενων μελετών και να τις προωθήσει στη συνέχεια στο Υπ.Πο. για τις απαραίτητες εγκρίσεις ώστε να καταστεί επιτέλους το έργο ώριμο προς ένταξη..

Ελπίζω σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης από την 11η ΕΒΑ (που θα είναι ο Φορέας Υλοποίησης του έργου), ώστε να έχουμε τη χαρά και την ευλογία να εγκαινιάσουμε τη νέα περίοδο χρήσης του μοναδικού αυτού Ι. Ναού»..
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ.
Ο ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΗΣ & ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη η Μητροπολη θα ανακαινησθει με χρηματα που δεν περισευουν απο το λαο, και θα τη διαχειρηστει η εκκλησια σαν Ι. Ναο? Θα βγει παγκαρι στη Μητροπολη? Δηλαδη ακομα ενα μαγαζι? Και αυτοι που κοπηκαν απο το ΕΣΠΑ τι πρεπει να κανουν τωρα?
Αν ηθελε η εκκλησια να λειτουργησει τη Μητροπολη γιατι δεν χρηματοδοτουσε μονη της το εργο? Μηπως της λειπαν τα χρηματα? Οι τοπικοι αρχοντες βγαλαν το κονδυλι για τον δεσποτα, ξεχασαν ομως καποιους αλλους.....

Ανώνυμος είπε...

Η Χαρούλα και ο Τολκας περιμένουν ψήφους από τουςπαπάδες; Ε ρε σοσιαλιστές που μας έτυχαν