Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις - Κινήσεις ΔΕ: Κάτω τα χέρια από τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Ο υπουργός – κατ΄όνομα – Παιδείας, Α. Λοβέρδος, παραγγέλνει εισαγγελικές παρεμβάσεις για τις μαθητικές κινητοποιήσεις που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις για να διαπιστώσει – δήθεν – αν όντως πρόκειται για κινητοποιήσεις που οργανώνονται από μαθητές. Σε αυτή την εκστρατεία τρομοκράτησης της νέας γενιάς και ποινικοποίησης των αγώνων της, βρίσκει πιστούς υπηρέτες, από τα....
όργανα κρατικής καταστολής μέχρι και «καλοθελητές» Διευθυντές σχολείων οι οποίοι μάλιστα δεν διστάζουν να παραδώσουν στα χέρια της Αστυνομίας τους μαθητές τους ως κοινούς εγκληματίες!

Απέναντι στη νέα γενιά που συνθλίβεται στις μυλόπετρες του ταξικού και αυταρχικού «νέου» Λυκείου η κυβέρνηση εξαπολύει την ωμή καταστολή. Στόχος της να υποτάξει και να τρομοκρατήσει το μαθητικό κίνημα πριν ακόμα συγκροτηθεί σε ρεύμα αντίστασης απέναντι στην πολιτική που τσακίζει το Δημόσιο Σχολείο και καταδικάζει τη νέα γενιά στην αμάθεια και την ανεργία. Είναι πλέον προφανές ότι η εφαρμογή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ έχει ως απαραίτητο μοχλό την άσκηση της πιο βάρβαρης και ανοιχτής τρομοκρατίας, κρατικής βίας και καταστολής απέναντι σε οποιονδήποτε ορθώνει ανάστημα. Η κυβερνητική πολιτική δεν διστάζει να αντιμετωπίσει ως «εχθρό λαό» ακόμα και τη νέα γενιά!

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια καταστολής του μαθητικού κινήματος από τη μεριά της κυβέρνησης. Απέναντι στη πολιτική που συντρίβει το Δημόσιο Σχολείο, που αποκλείει τη νέα γενιά από την πρόσβαση στη μόρφωση, που καταδικάζει το λαό και τη νεολαία στην ανεργία και την ανέχεια, οφείλουμε να συγκροτήσουμε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και πάλης. Από κοινού μαθητές, εκπαιδευτικοί μαζί με το λαό να υπερασπιστούμε το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς και του λαού!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: