Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Γιατροί Πέλλας: Ανακοίνωση για την Γενική Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη

Σε μια εποχή που η ανάπτυξη των επιστημών και η μεγάλη τεχνολογική πρόοδος θα μπορούσαν να εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο υγειονομικής φροντίδας, βιώνουμε την πλήρη απαξίωση του νοσοκομειακού γιατρού και την βάρβαρη υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας. Η Υγεία αποτελεί ένα όλο και πιο ακριβό, δυσπρόσιτο εμπόρευμα για το λαό.

Η μισθολογική απαξίωση, η εντατικοποίηση της...
δουλειάς και δραστική μείωση του αριθμού των γιατρών στα προγράμματα  των εφημεριών, η μετακίνηση συναδέλφων από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, η έλλειψη ιατρικών ειδικοτήτων, η επέκταση της ομηρίας των ελαστικών μορφών εργασίας (επικουρικοί) και η παράταση για ένα χρόνο τη εργασιακής ομηρίας των επί θητεία συναδέλφων που διορίστηκαν μετά τις 10/3/2009. Οι τραγικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και γενικά σε προσωπικό όλων των βαθμίδων, η έλλειψη ή η προμήθεια ακατάλληλου υγειονομικού υλικού, οι ελλείψεις σε φάρμακα, το πλήρες αδιέξοδο στην επαγγελματική προοπτική των ειδικευόμενων ιατρών.

Όλα αυτά είναι μέρος της συνολικότερης  αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που αντιλαμβάνονται την υγειονομική περίθαλψη του λαού ως «κόστος» που δεσμεύει κονδύλια, που πρέπει να δοθούν ως φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, χρηματοδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουν ζωτικό χώρο δράσης για ακόμη περισσότερα κέρδη στους εμπόρους της Υγείας.

Η ΕΝΙΠ συμμετέχει  στην ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη, διεκδικεί και παλεύει για:  

o   να καταργηθούν οι Νόμοι για την Ε.Σ.ΑΝ. ΟΧΙ στα νοσοκομεία-επιχειρήσεις.

o   μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και γενικότερα εργαζόμενων όλων των βαθμίδων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με βάση τις ανάγκες.

o   να μονιμοποιηθούν όλοι οι επί θητεία συνάδελφοι και οι επικουρικοί χωρίς καμιά προϋπόθεση.

o   προγράμματα εφημεριών με κριτήριο την ασφάλεια των ασθενών και όχι με «λογιστικές» λογικές.   

o   να ανακληθούν οι περικοπές στους μισθούς μας. Καμία περικοπή των δεδουλευμένων!

o   σταθερό 5ήμερο – 6ωρο – 30ωρο, μία εφημερία την εβδομάδα.
o   κανένας φραγμός για την ειδικότητα. Η εκπαίδευση και η μετεκπαίδευση των γιατρών να είναι αποκλειστικά ευθύνη του κράτους.
o   προμήθεια των αναγκαίων ιατρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού.

o   να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

o   να σταματήσουν οι υπηρεσιακές μετακινήσεις συναδέλφων.

o   ενιαίο, Καθολικό, Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα  Υγείας – Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
o   να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συμμετοχή στην ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: