Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Δημ. Δεσύλας (Αριστερή Παρέμβαση): ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ» ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΗΜΟΤΗ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Τοποθέτηση «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»
στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 24/11/2014

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην εκλογή και την πληρωμή του Περιφερειακού ή Δημοτικού «συμπαραστάτη» (άρθρα 179 και 77 αντίστοιχα του Καλλικράτη), για τους εξής πολύ σοβαρούς λόγους:

-1.  Δημιουργείται μια επιπλέον ανεξέλεγκτη γραφειοκρατική αρχή, δίπλα στον...
«Συνήγορο του Πολίτη» και στην δήθεν Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση (Υπερπεριφέρεια). Με στόχο την εκτόνωση και την ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας και αγανάκτησης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Όλα αυτά τα γραφειοκρατικά παραόργανα πρέπει να καταργηθούν!

-2. Διευρύνεται ο υδροκεφαλισμός και της αιρετής Περιφέρειας και η ισχύς των διορισμένων (Εκτελεστή Επιτροπή) σε βάρος των εκλεγμένων οργάνων της. Αποδυναμώνεται παραπέρα ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

-3.  Είναι εντελώς αδύνατον, ο διορισμένος (συμπαραστάτης) να ελέγξει τον διορίζοντα (Περιφερειακό ή Δημοτικό Συμβούλιο).

-4. Τα συμφέροντα του Πολίτη (ή Δημότη) και της Επιχείρησης (ιδιαίτερα της μεγάλης) δεν είναι κοινά. Είναι ανταγωνιστικά, ζούμε σε ταξική κοινωνία!
-5.        Η επιχείρηση δεν χρειάζεται κι άλλον συμπαραστάτη, έχει αρκετούς: ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κράτος, Κυβέρνηση, ΜΜΕ, αστικά κόμματα και μηχανισμούς, επιδοτήσεις, κίνητρα και θαλασσοδάνεια «δανεικά και αγύριστα».
-6.        Ο Πολίτης και ο Δημότης, ο Εργαζόμενος δεν θέλει διορισμένο και πληρωμένο «συμπαραστάτη». Θέλει και απαιτεί αγωνιστική υπεράσπιση και συνεπή διεκδίκηση των συμφερόντων του, από όργανα εκλεγμένα από τον ίδιο και λογοδοτούντα στον ίδιο.

-7. Τέλος, αποτελεί πρόκληση η αντιμισθία, δηλαδή η αργομισθία του «συμπαραστάτη». Να πληρώνεται, δηλαδή, με μισθό ίσο με τον μισθό του Προέδρου του Περιφερειακού ή Δημοτικού Συμβουλίου για πέντε (5) ολόκληρα χρόνια.

 Για όλους αυτούς τους λόγους, ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» απαιτούμε την κατάργηση του «Συμπαραστάτη» και δεν συμμετέχουμε στην εκλογή του.

24/11/2014
Δημήτρης Δεσύλλας Περιφερειακός Σύμβουλος της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: