Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Δεν πέρασε η πρώτη προσπάθεια έναρξης της αξιολόγησης! Οι νηπιαγωγοί της Αλεξανδρούπολης δείχνουν το δρόμο!

Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. πέτυχαν μια μικρή νίκη στο ζήτημα της αξιολόγησης!
Η διευθύντρια Π.Ε. Έβρου, δίχως να χάσει καιρό για την εφαρμογή της αξιολόγησης-λαιμητόμου, ενημέρωσε χθες τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων ότι καλούνται να εμφανιστούν 12 απ’ αυτές την Πέμπτη και τις άλλες 12 την Παρασκευή σε ραντεβού ανά 15λεπτο, προκειμένου να...
ξεκινήσει τις διαδικασίες της αξιολόγησής τους.

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Αλεξανδρούπολης οι προϊστάμενες των νηπιαγωγείων δεν παρουσιάστηκαν σήμερα στα καθορισμένα από τη Διεύθυνση ατομικά ραντεβού, αλλά όλες μαζί και με τη συνοδεία του Δ.Σ. του Συλλόγου. Δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δε θα δεχτούν να αξιολογηθούν και η Διεύθυνση αναγκάστηκε να αναβάλει τις προγραμματισμένες αξιολογικές διαδικασίες.

Με την αξιολόγηση των προϊσταμένων των νηπιαγωγείων, Υ.ΠΑΙ.Θ. και διοικητικές υπηρεσίες της εκπαίδευσης επιδιώκουν να θέσουν σε άμεση εφαρμογή την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Οι νηπιαγωγοί της Αλεξανδρούπολης δηλώνουν αποφασισμένες να μην επιτρέψουν τη μετατροπή τους σε πρώτα θύματα της αξιολόγησης. Αποδεικνύουν ότι η εφαρμογή της αξιολόγησης δεν είναι μονόδρομος, η συλλογική μας δράση μπορεί να φέρει την ανατροπή στα σχέδιά τους.

Mε την άμεση κινητοποίηση και το συντονισμό μας μπορούμε να πετύχουμε μικρές νίκες σε κάθε περιοχή αλλά και τη μεγάλη νίκη ενάντια στην πολιτική της αξιολόγησης που οδηγεί στο κλείσιμο σχολείων, τη μισθολογική καθήλωση και τις απολύσεις εκπαιδευτικών!
Οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Π.Ε.
στο Δ.Σ. της ΔΟΕ
Ηλίας Σμήλιος – Δημήτρης Πολυχρονιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: