Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Συνέλευση και προγραμματισμός δουλειάς στην παράταξη της Δεσπ. Χαραλαμπίδου / ΤΑΙΠΕΔ, Σκουριές, φτώχεια κλπ

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου το πρωί, πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή μελών, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης η συνέλευση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας.
    Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συζητήθηκε και...
εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός λειτουργίας της παράταξης που προβλέπει την συγκρότηση ομάδων εργασίας όσον αφορά το Πρόγραμμα, τα  Οικονομικά, την Ανάπτυξη και την Αγροτική Πολιτική, την Ποιότητα Ζωής, την Νεολαία καθώς και τη συγκρότηση νέου Γραφείου Τύπου.
            Στην εισήγησή της η επικεφαλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου παρουσίασε την δράση της παράταξης έως σήμερα, που αφορά τόσο τις παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και την σχέση που έχει αναπτυχθεί με τα κινήματα και τις κινήσεις των κατοίκων. Συνεχίζοντας η κ. Χαραλαμπίδου έθεσε τους άξονες της παρέμβασης της παράταξης για το επόμενο διάστημα. 
Στη συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε συμφωνία μεταξύ των μελών της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας αναφορικά με τον απολογισμό και τον προγραμματισμό της παράταξης. Ομόφωνα εγκρίθηκε και το νέο συντονιστικό της παράταξης, που περιλαμβάνει εκπροσώπους των 7 Περιφερειακών Ενοτήτων.
            
Στον άμεσο προγραμματισμό της δράσης της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για το Περιφερειακό Συμβούλιο ορίστηκαν οι εξής δράσεις:

1)     Η ανάδειξη του ρόλου του ΤΑΙΠΕΔ και η πρωτοβουλία για καταδίκη του ταμείου από το Περιφερειακό Συμβούλιο
2)     Η ανάδειξη των καταστροφικών συνεπειών από το εμπάργκο στη Ρωσία των παραγωγών αγροτικών προϊόντων σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία και η αποζημίωσή τους με πρωτοβουλία της Περιφέρειας
3)     Η επαναφορά του ζητήματος της καταστροφικής εξόρυξης στις Σκουριές και η προσπάθεια έστω και τώρα, η Περιφέρεια να ταχθεί με τις θέσεις του κινήματος και να στηρίξει την ακύρωση της επένδυσης.
4)     Οι παρεμβάσεις επί του προϋπολογισμού της ΠΚΜ στην κατεύθυνση της αύξησης των δαπανών για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης


Αρχικά στους εξής τομείς: 
-Δράσεις Στέγασης και Επανένταξης Αστέγων, 
-Δράσεις για Εξαρτήσεις και προαγωγή Ψυχοκοινωνικής Υγείας, -
-Πρόγραμμα καταγραφής και στήριξης γυναικών σε περιπτώσεις κακοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού, 
-σύσταση Περιφερειακού Γραφείου καταγραφής προβλημάτων ένδειας και διασύνδεσης  δομών κοινωνικής μέριμνας, 
-Επανασύνδεση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος  και νερού  σε περιπτώσεις που έχουν   διακοπεί λόγω ένδειας, 
-Πρόγραμμα Σίτισης  μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων με Δήμους, δομές Αλληλεγγύης κ.α., 
-Παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Υγείας σε ανασφάλιστους πολίτες και παιδιά μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων με Νομικά Πρόσωπα

Δεν υπάρχουν σχόλια: