Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ANTΑΡΣΥΑ - Η ΕΕ είναι το σπίτι των φοροφυγάδων

H E.E. δεν είναι ούτε το σπίτι των λαών ούτε παίρνει «λίφτινγκ» ούτε παρεμβάσεις, γιατί δημιουργήθηκε ακριβώς για να εξυπηρετεί μόνο και αποκλειστικά τα συμφέροντα των καπιταλιστών, να αυξάνει τα κέρδη τους, να προστατεύει το κεφάλαιο.

Δεν τα λέμε εμείς. Τα λέει ο ίδιος ο Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ στην «απολογία» του για το φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου που και το....
ελληνικό κεφάλαιο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Δασκαλόπουλος, Λάτσης, WIND, εταιρίες υποψήφιες για αγορά δημοσίων κτιρίων και εκτάσεων, αυτοί που ζήτησαν και πήραν μειώσεις μισθών-κατάργηση εργατικών νομοθεσιών και κατακτήσεων, αυτοί που μαζί με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου προπαγάνδισαν την «εθνική προσπάθεια για να ξεπεράσουμε την κρίση», αυτοί που ζητάνε εθελοντική εργασία καμώνονταν τους ανήμπορους και τους «πληγέντες από την κρίση», αυτοί με συνεργό τον Γιούνγκερ «ξέπλυναν» εκατοντάδες δισ. ευρώ.

Τι απάντησε όμως ο Γιούνγκερ; «Οι κανονισμοί στο Λουξεμβούργο δεν είναι παράνομοι» είπε, δικαιώνοντας τον… Βουλγαράκη και το «νόμιμο και ηθικό», αλλά προειδοποίησε κιόλας τις κυβερνήσεις. «Πιθανώς να υπάρχουν περιπτώσεις φοροαποφυγής όπως και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη μέλη. Το συναντάμε αυτό παντού στην Ευρώπη γιατί δεν υπάρχει εναρμόνιση των φορολογικών νομοθεσιών» είπε. Εννοούσε «προσέξτε, γιατί ξέρω και θα μιλήσω».

Έτσι λοιπόν, με τις ευλογίες του Γιούνγκερ και της ΕΕ, των «προστατών» μας όπως μας τους πλασάρουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι πολυεθνικές εταιρίες αυξάνουν τα κέρδη τους. Δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, δεν πληρώνουν φόρους, δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, απολαμβάνουν την απόλυτη ασυλία, γιατί ο νόμος, έγινε γι αυτές.

Αυτούς τους νόμους, πρέπει να τους ανατρέψουν οι εργαζόμενοι. Η πολιτική της ΕΕ είναι βάρβαρη, στηρίζει και στηρίζεται από την κυβέρνηση και την ολιγαρχία. Την ίδια στιγμή, η υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της ΕΕ, των δανείων και του «διαρκούς μνημονίου» που επιβάλλει η ένωση, κάνουν το αίτημα για πλήρη ανατροπή κυβέρνησης, αλλά και της πολιτικής που ακολουθεί, πιο αναγκαίο από ποτέ.

Να ανατραπεί η πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: