Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Δεν πληρώνουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς στο Περιστέρι / Με απόφαση της διοίκησης του δήμου

Δεν χρειάζεται πλέον να πληρώνουν τροφεία στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χαϊδαρίου οι κάτοικοι της πόλης, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 25 χιλιάδες ευρώ. Αυτό αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, έπειτα από εισήγηση της δημοτικής αρχής του Μιχάλη Σελέκου.

Την πρόταση υποδέχθηκαν θετικά και οι....
παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με τον προβληματισμό όμως εάν αυτή η μείωση επιφέρει και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Έως πρόσφατα και με το καθεστώς που είχε υιοθετήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, απαλλαγές στα εν λόγω τροφεία δικαιούνταν οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω των 13.000 ευρώ (δεν κάλυπτε ω δηλαδή εισοδήματα δύο γονέων που πληρώνονταν με το βασικό μισθό). Πλέον οι δικαιούχοι διευρύνονται, ενώ όπως εξήγγειλε ο δήμαρχος, θα ακολουθήσει και κλιμακωτή μείωση για τις υπόλοιπες οικογένειες, που φιλοξενούν τα παιδιά τους στους δημοτικούς σταθμούς, ανάλογα με τα εισοδήματα της κάθε μίας.

Τοκατλίδη

Υπέρ της πρότασης Σελέκου ψήφισε η αντιπολίτευση, με την Ελευθερία Τοκατλίδη, από τη μείζονα, πάντως, να ζητά αυτή η μείωση στα έσοδα των προϋπολογισμών των παιδικών σταθμών να μην σημάνει και υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Τσατσαμπάς

Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς, από την ελάσσονα, θεώρησε θετικό βήμα τη συγκεκριμένη πρόταση της διοίκησης, υπενθύμισε όμως στο δήμαρχο πως προεκλογικά μιλούσε για πλήρη κατάργησή τους. Παρατήρησε ακόμα πως το ύψος των νέων τροφείων, για όσους προβλέπεται η καταβολή τους, είναι υψηλότερο από αυτά που είχε καθιερώσει η διοίκηση Κυριάκου Ντηνιακού.

Ασπρογέρακας

Από την πλευρά του ο Κώστας Ασπρογέρακας, αφού συμφώνησε και εκείνος με την πρόταση, τόνισε πως έπρεπε να ληφθεί υπόψη όχι μόνο το εισόδημα της κάθε οικογένειας, αλλά και τα συνολικά περιουσιακά της στοιχεία.

Απαντώντας ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος τόνισε πως η φετινή μείωση είναι το ξεκίνημα και η πλήρης κατάργησή τους είναι ο τελικός στόχος.

Πηγή : newsta

Δεν υπάρχουν σχόλια: