Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ερώτηση για το κλείσιμο των Ελληνοαλβανικών συνόρων στην περιοχή της Κακαβιάς από μέλη της Χρυσής Αυγής

Συνεπής στην τακτική της η βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη κατέθεσε με οξυμένα θα έλεγα πολιτικά ανακλαστικά ερώτηση στη Βουλή για το νέο σόου των συμμοριτών στα σύνορα με την Αλβανία όπου τα έκλεισαν για μια περίπου ώρα.
Η βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ δείχνει μια πολιτική συνέπεια έναντι των τακτικών της Συμμορίας της...
Χρυσής Αυγής και αντιδρά.
Η ερώτηση που κατέθεσε είναι:
 
Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: «Κλείσιμο Ελληνοαλβανικών συνόρων στην περιοχή της Κακαβιάς από μέλη της Χρυσής Αυγής»

Μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στον συνοριακό σταθμό στην περιοχή της Κακαβιάς και απαγόρευσαν την διέλευση από τον μεθοριακό σταθμό για μία ώρα. Μεταξύ των συγκεντρωθέντων παρευρίσκονταν και Βουλευτές του κόμματος. Μάλιστα, με μεγάλη περηφάνια, σχετικό δελτίο τύπου και φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της οργάνωσης.

Αντίστοιχη ενέργεια έχει επαναληφθεί κατά το παρελθόν στα σύνορα με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, γεγονός που έχουμε θίξει και στην υπ'αριθμ. 636/19-08-2013 ερώτησή μας.

Πρωτοβουλίες τέτοιες, όπως η κατάληψη του μεθοριακού σταθμού, αποτελούν προσβολή προς τους Δημοκρατικούς Θεσμούς της χώρας, καθώς και ιδιοποίηση δημόσιας εξουσίας, ενώ η ατιμωρησία των ενεργειών αυτών, καλλιεργεί μία εικόνα ανεπαρκούς λειτουργίας των Θεσμών με αποσταθεροποιητικές τάσεις για την κοινωνία. Επιπροσθέτως, η ατιμωρησία αυτή, οδηγεί στην επανάληψη τέτοιων γεγονότων με αυξητική πρόοδο, όπως διαφαίνεται και από την αλληλουχία των δύο προαναφερθεισών περιπτώσεων.

Βάσει των ανωτέρω,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την τιμωρία των συμμετεχόντων στην κατάληψη του μεθοριακού σταθμού;

Δεν υπάρχουν σχόλια: