Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν τολμά ο δήμαρχος Πέλλας να κατονομάσει τους φονιάδες των πατριωτών του Ομαδικού Τάφου στα Γιαννιτσά

Τη στιγμή που οι ίδιοι οι υπαίτιοι της σφαγής και των εκτελέσεων ελλήνων πατριωτών στην περίοδο της κατοχής αναγνωρίζουν τα απεχθή εγκλήματά τους και δεν αποφεύγουν να αναφερθούν σε αυτά, ο δήμαρχος Πέλλας στο μήνυμα του με αφορμή το «Δρόμο Θυσίας» δεν κάνει απολύτως καμία αναφορά στους ενόχους της σφαγής την 14η Σεπτέμβρη στα Γιαννιτσά.
 
Ενώ μιλάει για...
εκτέλεση συμπολιτών δεν αναφέρει επιμελώς από ποιους έγινε η εκτέλεση αυτή. Έτσι γενικά και αόριστα αναφέρεται στη θυσία των ηρώων και στην ανανέωση της ιστορικής Μνήμης μέσα από επετειακές εκδηλώσεις. Καμιά αναφορά στους φασίστες γερμανούς κατακτητές και στην κατοχική δράση τους, καμία αναφορά στους δοσίλογους ντόπιους.... συνεργάτες τους με την υπόδειξη των οποίων επελέγησαν οι πατριώτες κάτοικοι της πόλης που εκτελέστηκαν.
 
Πάντως αν δεν πρόκειται για τραγική αφέλεια η αβλεψία εύκολα θα μπορούσε να το αποδώσει κανείς σε προεκλογική σκοπιμότητα για να μη θιγούν οι σημερινοί υμνητές των σφαγέων που εκφράζονται συντεταγμένα από το κόμμα της Χρυσής Αυγής.
 
Και για του λόγου το αληθές ακολουθεί η δήλωση του δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου όπως αυτή αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Πέλλας. 

 Ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Στάμκος, με αφορμή την διοργάνωση του Δρόμου Θυσίας 2013, δηλώνει : 
«Έχουν περάσει 69 χρόνια από την 14η Σεπτεμβρίου 1944, από την ομαδική εκτέλεση των 120 συμπολιτών μας. Κάθε χρόνο στο γύρισμα της ιστορικής ημερομηνίας της Θυσίας των Γιαννιτσωτών, οι ζωντανοί θυμόμαστε τους αγωνιστές της αντίστασης και της λευτεριάς. Ιερή υποχρέωσή μας η μνήμη των νεκρών.
 
Οι μνήμες ζωντανεύουν και τα συναισθήματα όλων μας είναι διάχυτα τιμώντας τη Θυσία τους. 
Ο Ηρωισμός των συμπατριωτών μας δείχνει το δρόμο των αξιών, του χρέους μας απέναντι στην κοινωνία και τη νέα γενιά.
Ο εορτασμός της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στην ανανέωση της ιστορικής μνήμης, πρέπει να γίνει η πηγή από την οποία θα αντλήσουμε όλοι μας και ιδιαίτερα η νέα γενιά, διδάγματα για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
 
Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν από τους προγόνους μας που δεν πολέμησαν με όπλο τη γνώση, αλλά τη δύναμη της ψυχής και τη μεγαλειώδη αγάπη τους για την πατρίδα. 
 
Ο Δήμος Πέλλας αποδίδοντας με ευλάβεια φόρο τιμής στον Ηρωισμό των συμπατριωτών μας διοργανώνει το Δρόμο Θυσίας 2013. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους συμβάλλουν στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης και εύχομαι
 
Καλό αγώνα και Καλή επιτυχία.»

http://loudias.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9750.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: