Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για ΠΑΝΑΓΙΑ



-ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΑ»
-ΟΧΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!...


Η κυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου μαζί με την ακροδεξιά συμμορία Γεωργιάδη–Μητσοτάκη, προχώρησε Αυγουστιάτικα σε πάνω από 1800 διαθεσιμότητες-απολύσεις και στην ''αλλαγή χρήσης'', δηλαδή...

το λουκέτο σε 8 νοσοκομεία της χώρας. Το νοσοκομείο «Παναγία», με τις 200 εξειδικευμένες κλίνες του είναι ένα από αυτά. Και είναι μόνο η αρχή. Το δημοσιονομικό σφαγείο του ΔΝΤ και της Ε.Ε., τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βιάζονται να αρπάξουν τα φιλέτα της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων επιβάλλουν αυτή την βιασύνη. Από την επιδρομή αυτής της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης δεν θα γλιτώσουν ούτε οι υγειονομικοί των «μεγάλων» νοσοκομείων ούτε οι ασθενείς. Κανένα νοσοκομείο δεν θα μείνει αλώβητο καθώς όλα βρίσκονται σε καθεστώς αξιολόγησης. Το σχέδιο για κατάργηση δέκα χιλιάδων νοσοκομειακών κλινών και αντίστοιχων οργανικών θέσεων είναι «προαπαιτούμενο» για το νέο δάνειο. Επιπλέον έχει ήδη δρομολογηθεί η αύξηση του εισιτηρίου εισόδου στα νοσοκομεία από 5 σε 25 ευρώ. Το νέο μνημόνιο είναι προ των πυλών, με μια ακόμη σφαγή μισθών, συντάξεων, σπιτιών, αποταμιεύσεων. Ο αγώνας για να υπερασπίσουμε τα νοσοκομεία, τις δουλειές και τη ζωή μας πρέπει να είναι ανυποχώρητος απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμιά ανοχή από τους εργαζόμενους και που κατά βάθος φοβάται τον ξεσηκωμό. Γι’ αυτό έστειλε την Τρίτη τα ΕΚΑΜ στο «Παναγία», προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να στήσει κλίμα προβοκάτσιας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Είναι πλέον απαραίτητος ο συντονισμός των εργαζόμενων από τα κάτω σ’ όλους τους κλάδους για την άμεση οργάνωση απεργιακής κλιμάκωσης διαρκείας κόντρα σε λογικές αναμονής. Καθηγητές, νοσοκομειακοί, εργαζόμενοι στους δήμους και στα αμυντικά συστήματα, όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Να στηρίξουμε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Παναγία». Δεν αποδεχόμαστε ούτε το κλείσιμο, ούτε την κινητικότητα – διαθεσιμότητα τους και τους στηρίζουμε να παραμείνουν σε αυτά περιφρουρώντας τους χώρους τους και ενημερώνοντας τη τοπική κοινωνία ότι παλεύουν να τα κρατήσουν ανοιχτά. Η ενότητα και ο συντονισμός με όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους σ’ ένα ανυποχώρητο απεργιακό τσουνάμι διαρκείας είναι ο δρόμος για την ανατροπή κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: