Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πήγε η ΕΛΑΣ για "λαθρομετανάστες" αλλά βρήκε "ημεδαπούς" παράνομους - Έκαψαν τα κατασχεμένα - Παράλογο;

Απίστευτο το δελτίο τύπου- ανακοίνωση της αστυνομίας που έστειλε για να διαφημίσει τις επιτυχίες της στην έφοδο στη γνωστή εμποροπανήγυρη του Αιγινίου.
Γράφει λοιπόν η Αστυνομία ότι έστησε ολόκληρη επιχείρηση για να ελέγξει τυχόν διακίνηση...
εμπορευμάτων από μικροπωλητές χωρίς άδεια. Μικροπωλητές βέβαια που είναι μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής κλπ.
Και τί πέτυχε; Βρήκε παράνομους μικροπωλητές περίπου 50 από τους οποίους μόνο οι πέντε ήταν άλλης εθνικότητας.
Και αφού δεν κατάλαβαν ότι έπρεπε να αλλάξει, να διαφοροποιηθεί η ανακοίνωση αφού δεν έπιασαν "λαθρομετανάστες" ώστε να εφρανθεί η κοινή γνώμη με τους ξένους που παίρνουν από τους δικούς μας το ψωμί, άρχισαν να αραδιάζουν τα εμπορεύματα που κατάσχεσαν και ότι στο τέλος θα έκαψαν, όπως προβλέπει ο νόμος.
Κι αυτός ο νόμος; Προβλέπει καταστροφή των κατασχεμένων αντί να τα δώσει σε δήμους, φορείς με κοινωφελή χαρακτήρα, συλλόγους κλπ. Έκαψαν αλυσοπρίονα, κλαδευτήρια, ρολόγια κλπ κλπ

Πάντα τέτοια για την αστυνομία που δεν παραλείπει στο τέλος της ανακοίνωσης να διαπιστώσει ότι με τέτοιες και ανάλογες ενέργειες εμπεδώνεται η αίσθηση ασφάλειας των πολιτών.
Μα, καλά, τα πιστεύουν αυτά που γράφουν;


Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι:

Πραγματοποιήθηκε και νέα αστυνομική δράση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, για την πάταξη του
στάσιμου και υπαίθριου εμπορίου που έλαβε χώρα από 12 έως 15.09.2013 κατά τη διάρκεια λειτουργίας της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιγινίου σε συνεργασία με Κλιμάκιο Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου, πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους στον χώρο της εμποροπανήγυρης της Αιγινίου για τη σύλληψη τυχόν μη νόμιμων μεταναστών και την πάταξη του παραεμπορίου.
Κατά τη διάρκεια των διενεργούμενων ελέγχων, π ροσήχθησαν (50) άτομα, εκ των οποίων (48) ημεδαποί για έλεγχο της νομιμότητας εισόδου και κατάληψης του χώρου της εμποροπανήγυρης και (2) υπήκοοι Αλβανίας για έλεγχο της νομιμότητας της παραμονής τους στην ελληνική επικράτεια.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα παραεμπορίου και ειδικότερα:
(206) διάφορα παιχνίδια,
(162) κοσμήματα φο μπιζού,
(14) ωρολόγια,
(55) τεμάχια προικός,
(20) φανάρια κήπου,
καθώς και γυναικείες τσάντες, παιδικές τσάντες, ζώνες, αρώματα, κλαδευτήρια, πριόνια, ψεκαστήρες, αντίκες και ξυριστικές μηχανές.
Τα κατασχεθέντα καταστράφηκαν άμεσα σε συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού, συμφώνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: