Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για κείμενο στρατιωτικών για παραίτηση κυβέρνησης

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ευτέρπη Κουτζαμάνη
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά την ανάρτηση κειμένου στο διαδίκτυο, που φέρεται να υπογράφει η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» και στο οποίο ζητείται η άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και η σύμπραξη λαού – στρατού. Το ζήτημα....
θα εξεταστεί και σήμερα προκειμένου να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο διαδίκτυο η Κ.Ε.Ε.Δ. ζητά την «άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία, υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια» και την «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών». Επίσης, καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί «σε κατάλληλο χρόνο για την διευκόλυνση των εξελίξεων που επιθυμεί ο Ελληνικός λαός».
Κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης, οι εισαγγελείς εξέτασαν επίσης δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian στο οποίο γινόταν αναφορά για «στοιχεία» του Ελληνικού Στρατού που εκπαιδεύουν ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής, ενώ 3.000 μέλη της, παραστρατιωτικού σχεδιασμού, φέρονται να δέχονται εκπαίδευση για μάχη από στρατιωτικούς.
Η σύσκεψη, υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη με τη συμμετοχή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Εμ. Ρασιδάκη, της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτας Φάκους, του εισαγγελέα Εφετών Ι. Σακελλάκο και του εποπτεύοντος εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Κ. Τζαβέλλα θα συνεχιστεί και σήμερα Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: