Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ για τη δολοφονία Φύσσα

Το δολοφονικό χέρι του φασισμού χτύπησε!
Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί
Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη δολοφονία του αγωνιστή, αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής.
Ύστερα από.....

τις δολοφονικές επιθέσεις των ναζιστών σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα και τα αίσχη των παραστρατιωτικών ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά, ύστερα από μια σειρά δολοφονίες ανυπεράσπιστων μεταναστών όλο το προηγούμενο διάστημα, που πέρασαν στα «ψιλά», το δολοφονικό χέρι του φασισμού χτύπησε τον αντιφασίστα αγωνιστή, στρέφοντας τη φασιστική δράση του ανοικτά στην τρομοκράτηση του λαού, στο βίαιο κτύπημα του λαϊκού, δημοκρατικού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, που είναι και ο βασικός στόχος των πιο μαύρων, αντιδραστικών δυνάμεων του συστήματος που κατευθύνουν τη Χρυσή αυγή.
Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να βάλει φρένο στο φασισμό και την τρομοκρατική δολοφονική δράση του είναι η πιο πλατιά αντιφασιστική αφύπνιση, συνειδητοποίηση και κινητοποίηση του λαού για την πολιτική απομόνωση και την αχρήστευση των σχεδίων τους.
Τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης Σαμαρά δεν πείθουν κανένα. Όχι μόνο γιατί ανέχεται και αξιοποιεί τη δράση της Χρυσής Αυγής εξασφαλίζοντας μια συμπληρωματική δύναμη για την τρομοκράτηση του λαού και το κτύπημα του κινήματος, αλλά γιατί η κυβερνητική πολιτική της καρατόμησης των λαϊκών ελευθεριών, της επιβολής ασύστολης κρατικής βίας και τρομοκρατίας, του εκφασισμού του κράτους, των ρατσιστικών πογκρόμ, των «φρακτών» και των «στρατοπέδων συγκέντρωσης», της αντικομμουνιστικής θεωρίας των «δύο άκρων», είναι αυτή που εκτρέφει και δυναμώνει το φασισμό.
Όσο δυναμώνει η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός μέσα στην κοινωνία, τόσο διευκολύνεται η δράση των φασιστικών δυνάμεων. Και, αντίθετα, όσο περισσότερο, με τον αγώνα του, ο λαός υπερασπίζεται, περιφρουρεί και κατακτά νέα δικαιώματα, τόσο περισσότερο στενεύουν τα περιθώρια δράσης του φασισμού.
Τώρα, το φίδι μεγαλώνοντας απειλεί να δαγκώσει και τον ίδιο που το ταΐζει και το θρέφει. Έτσι συμβαίνει και με τη Χρυσή Αυγή που αποκαλύπτεται ότι η δράση της είναι μια χρυσή ευκαιρία και μια χρυσή εφεδρεία του συστήματος.
Η κυβέρνηση Σαμαρά και δίπλα της όλες οι δυνάμεις του «συνταγματικού δημοκρατικού τόξου» καλούν σε συνεργασία για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για μια κάλπικη πολιτική πρόταση που αξιοποιεί το φόβητρο του φασισμού για να συγκαλύψει, να εξωραΐσει και να αφήσει στο απυρόβλητο την αντιδραστική κυβερνητική πολιτική, τις αστυνομικές επιθέσεις και τα κατασταλτικά μέτρα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι λαϊκές μάζες σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση και διεκδίκηση των ζωτικών αιτημάτων τους.
Η πάλη ενάντια στο φασισμό απαιτεί την πάλη, την καταγγελία, το ξεσκέπασμα, την πλήρη καταδίκη των θεωριών και της παρακρατικής και τραμπούκικης δράσης των ντόπιων υμνητών του Χίτλερ και προϋποθέτει επίσης τον αδιάλλακτο και σταθερό αγώνα ενάντια στο αστυνομικό πολιτικό καθεστώς βίας και αυθαιρεσίας που επιβάλλει η συγκυβέρνηση Σαμαρά για να περάσει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα προς όφελος των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας που στρώνουν το δρόμο στο φασισμό.
Αθήνα, 18 Σεπτέμβρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: