Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ17χρονου. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΑΤΟ

Στη σύλληψη τριών Αλβανών που μετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή της περασμένης Τετάρτης στο Διαβατό Ημαθίας, προχώρησε η Αστυνομία της Βέροιας, μετά από προσαγωγές υπόπτων, αναγνωρίσεις και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, κατοίκων του χωριού. Οι τρεις συλληφθέντες, μαζί με άλλους δύο που συνελήφθησαν προχθές, οδηγήθηκαν στον..
..εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συμπλοκής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράνομη οπλοφορία. Διετάχθη η κράτησή τους, ενώ αναμένεται η παραπομπή τους στον ανακριτή.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στα «Ε» ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ημαθίας – Δημήτρης Στραφιώτης, οι δύο από τους συλληφθέντες είναι αδέλφια, ηλικίας περίπου 40 ετών και σε βάρος τους εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης από το 2001, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού. Παράλληλα, για τον έναν εξ αυτών εκκρεμεί μια καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Όπως επεσήμανε ο κ. Στραφιώτης, από την περασμένη Τετάρτη που σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό, η περιοχή του Διαβατού υφίσταται πλήρη αστυνόμευση από άνδρες της υπηρεσίας και μια ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης(ΔΙ.ΑΣ.), ενώ αναζητούνται δύο ακόμη άτομα, που συμμετείχαν στο επεισόδιο.
Τόσο ο ίδιος ο Υποδιευθυντής όσο και η υπηρεσία, βολιδοσκοπώντας το κλίμα στο Διαβατό, μετά το συμβάν, εκτιμούν ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν ελλοχεύει κίνδυνος βεντέτας μεταξύ των συγγενών και φίλων των δύο πλευρών που ήρθαν σε αντιπαράθεση.
ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 17χρονου
Στο μεταξύ σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του 17χρονου Έλληνα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς είχε δεχτεί πολυτραυματισμό με μαχαίρι. Όπως μας είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου – Νίκος Χατζηδημητρίου, από το πρωί της Παρασκευής, ο Διευθυντής της Χειρουργικής – Χαράλαμπος Δεμερτζίδης τέθηκε σε εφημερία και προχώρησε σε τετράωρη επέμβαση, κατά την οποία απεκατέστησε σε μεγάλο βαθμό τις εσωτερικές οργανικές βλάβες, καθώς ο νεαρός υπέστη διαμπερές τραύμα στην πρόσθια κοιλιακή χώρα και μέχρι τη σπονδυλική στήλη, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του Διοικητή, αποκαταστάθηκε και ο όγκος του αίματος. Ωστόσο πληρέστερη εικόνα για την απόλυτη σταθεροποίηση αναμένουν οι Ιατροί που τον παρακολουθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ο κ. Χατζηδημητρίου ενημέρωσε τους γονείς του νεαρού για την εξέλιξη της υγείας του και τους πρότεινε, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούσαν, αν χρειαστεί, να μεταφερθεί σε κάποιο μεγαλύτερο Νοσοκομείο, ωστόσο οι τελευταίοι προτίμησαν να συνεχιστεί η νοσηλεία στη Βέροια, δεδομένου ότι εμπιστεύονται τόσο τη λειτουργία του ιδρύματος, όσο και τον κ. Δεμερτζίδη που έκανε και την επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων τεσσάρων νεαρών, που υπέστησαν επίσης σοβαρά τραύματα είναι καλή και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο εντός της εβδομάδας.
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Κωστής Χαλάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: