Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Παρουσίαση νέου βιβλίου Δημήτρη Α. Πανταζόπουλου για τις Παροιμίες του Ρουμλουκιού


Το νέο του βιβλίο «Οι παλιοί Ρουμλουκιώτες αδουκιούνται (Παροιμίες, γνωμικά, αποφθέγματα, παροιμιώδεις και καθημερινές εκφράσεις από το Ρουμλούκι)», θα παρουσιάσει, την Δευτέρα 23 Αυγούστου στις 20:30, ο συγγραφέας Δημήτριος Α. Πανταζόπουλος, στο χώρο του Λαογραφικού Ομίλου Ντόπιων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων «Το Ρουμλούκι», επί της οδού 25ης Μαρτίου 8, στην Αλεξάνδρεια.
Το νέο βιβλίο του κ. Πανταζόπουλου, που αποτελεί την πληρέστερη μέχρι σήμερα καταγραφή των Ρουμλουκιώτικων παροιμιών και εξεδόθη με την υποστήριξη του Δήμου Πλατέος, προλογίζουν ο δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης και ο Γιάννης Δ. Μοσχόπουλος, δικηγόρος, ερευνητής της ιστορίας και λαογραφίας του Ρουμλουκιού, συγγραφέας και δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας.
Είναι το τέταρτο κατά σειρά βιβλίο του συγγραφέα με αναφορά στην ιστορία, στα ήθη και έθιμα και στις παραδόσεις της περιοχής του Ρουμλουκιού. Προηγήθηκαν «Η Ιστορία του χωριού Νησίου και της Μονής των Αγίων Αναργύρων, δύο θεματοφύλακες της Ρωμιοσύνης στον Βάλτο» (έκδοση Κοινότητας Νησίου, 1995), «Τ'αντέτια μας, ήθη και έθιμα από το Ρουμλούκι» (2001) και το «Σχοινάς, ένα Ρουμλουκιώτικο χωριό» (2006), που αναφέρεται στην ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας του συγγραφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: