Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ


Αφού έλυσε όλα τα προβλήματα η υπουργός Υγείας τόσο στο ΕΣΥ όσο και στην δωρεάν παροχή υγείας σε όλους τους Έλληνες (τρομάρα της, πήγα για αντιτετανικό ορό σε ΚΥ και μου είπαν να πάω να τον αγοράσω από φαρμακείο), τώρα θέλει να ασχοληθεί με την υγεία μας και να κόψει από τους καπνιστές το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους και φυσικά να εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο τους ιδιοκτήτες των καφενείων, καφέ, μπαρ κλπ.
Η σοσιαλίστρια υπουργός Ξενογιαννακοπούλου με νόμο...
...που φέρνει στη Βουλή απαγορεύει ολικά το κάπνισμα στα καφέ και μπαρ πλην των κέντρων διασκέδασης-γιατί άραγε; εκεί δεν γίνεται συνάθροιση ανθρώπων;- και επιβάλει πρόστιμα τόσο στους καπνίζοντες όσο και στους ιδιοκτήτες.
Ο νόμος αρχίζει να ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου και τους παραβάτες θα εντοπίζει και θα γράφει η δημοτική αστυνομία και το Λιμενικό σώμα.
Πρέπει να σημειώσω ότι στο "υπανάπτυκτο" Βέλγιο και στην πιο συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες, επιτρέπεται το κάπνισμα στα μπαρ και απαγορεύεται στα εστιατόρια. Αλλά, ξέχασα, οι Βέλγοι δεν είναι ...σοσιαλιστές τύπου ΠΑΣΟΚ

Η φωτογραφία είναι από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, από τη σειρά "Η ιστορία του καπνού" και έχει τίτλο: Ο καπνός ήταν γνωστός στους κατοίκους της Β. και Ν. Αμερικής επί αιώνες. Η χρήση του στην επισφράγιση συμφωνιών είναι η πιο γνωστή, ενώ ορισμένες φυλές τον χρησιμοποιούσαν και ως αντισηπτικό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανησυχώ, από 1 Σεπτεμβρίου θα απαγορευτεί το κάπνισμα , ερώτηση η πίπα θα επιτρέπεται?