Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Λάζαρος Τσαβδαρίδης έκανε δήλωση προς τους συμπολίτες του καλώντας τους να αναδείξουν μια νέα δημοτική αρχή που θα δώσει νέα πνοή στον δήμο και κάλεσε τους αντιπάλους του σε έναν πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα.
Η δήλωση του κ. Τσαβδαρίδη είναι:
Ανακοινώνω την υποψηφιότητά µου ως δήµαρχος για το Δήµο Βέροιας στις επερχόµενες εκλογές της 7ης Νοεµβρίου. Νιώθω ότι οφείλω πολλά σ’ αυτήν την πόλη, στην οποία γεννήθηκα και ανδρώθηκα, δραστηριοποιήθηκα κοινωνικά και επαγγελµατικά, βοηθήθηκα πάντοτε να πετύχω τους στόχους µου και να εκπληρώσω τα όνειρά µου.
Είµαι έτοιµος να παλέψω µε όλες µου τις δυνάµεις ώστε να φέρουµε το δήµο Βέροιας ακόµα πιο µπροστά. Επιθυµία µου είναι να κάνουµε µια νέα αρχή στο Δήµο Βέροιας, να συνεχίσουµε τα θετικά και να διορθώσουµε τα λάθη και τις αδυναµίες που υπήρξαν, ενώνοντας όλες τις δυνάµεις της Βέροιας και των καποδιστριακών Δήµων που συνενώνονται µ’ αυτή.
Η υποψηφιότητά µου, παρ’ όλον ότι προέρχεται από συγκεκριµένο πολιτικό χώρο, είναι πάνω και πέρα από στενές κοµµατικές αντιλήψεις και αγκυλώσεις, µακριά από σφραγίδες και χρίσµατα, αφού είµαι πεπεισµένος ότι στην αναγέννηση του Δήµου Βέροιας έχουµε ρόλο όλοι µας. Στη νέα προσπάθεια για την πρόοδο δεν περισσεύει κανείς.
Καλώ λοιπόν όλους τους πολίτες του διευρυµένου Δήµου Βέροιας να συστρατευθούν σ’ έναν έντιµο και πολιτισµένο προεκλογικό αγώνα µε σκοπό την ανάδειξη µιας νέας Δηµοτικής Αρχής που θα σεβαστεί επιτέλους τα οράµατα και τις επιδιώξεις των δηµοτών της και θα µπορέσει να τα κάνει πράξη.

Μιας νέας Δηµοτικής Αρχής που θα νοιαστεί στην πράξη για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των καποδιστριακών Δήµων που συνενώνονται στο νέο διευρυµένο Δήµο Βέροιας και θα προσφέρει στους πολίτες του Αποστόλου Παύλου, της Δοβρά, της Βεργίνας και της Μακεδονίδος υπηρεσίες και ποιότητα ζωής αντίστοιχες των προσδοκιών τους».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα σύντομο βιογραφικό :
Ο Λάζος, στα 41 του χρόνια, έχει ήδη κατορθώσει να μπεί στο γκρούπ εκείνο των "σημαδεμένων" πολιτικών. Νομικός σύμβουλος της εταιρία που ήθελε (και θέλει ακόμα) να κατασκευάσει λατομείο 540 στρεμμάτων στο Ξηρολίβαδο, παραιτήθηκε λίγο πριν γίνει βουλευτής. Ώς εκ θαύματος, λίγο μετά και με την κοινή υπουργική απόφαση 3 υπουργείων, παραμερίζονται οι αρνητικές θέσεις του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας και του Νομαρχιακού συμβουλίου και δίνεται η άδεια στην εταιρία αυτή για να προχωρήσει στις εργασίες. Τη συνέχεια την ξέρουμε, με την προσφυγή στο ΣτΕ του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου μαζί με το δήμο Βέροιας και τη νομική υπήρεσία του δήμου. Η απόφαση ακόμα εκρεμμεί μετά απο συνεχείς αναβολές και η απόφαση τώρα για υποψηφιότητα εκ μέρους του Λάζου, μόνο σε σκέψεις μπορεί να μας βάλει.
Κατα την διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας, ένας δικηγόρος με δηλωμένο εισόδημα εκείνη την εποχή 6.5000 Ευρώ, κατάφερε και ήταν ο Βουλευτής με τα περισσότερα αυτοκίνητα σε όλη τη Βουλή! Επίσης, "πρωτοπαλίκαρο" της κυβέρνησης Καραμανλή, είχε ενεργό συμμετοχή σε πολλές καταστρεπτικές για την χώρα αποφάσεις. Περιττό να ανφέρουμε ότι ο νομός Ημαθίας δεν είδε χαίρι.
Μέχρι πρίν απο λίγο καιρό ήταν σε διαμάχη (μέχρι και για μυνήσεις) με τον βουλετή Ημαθίας κ. Χαλκίδη, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει για υπερβολικές (και ίσως παράνομες) προεκλογικές οικονομικές δραστηριότητες. Όλοι θυμόμαστε το πολιτικό του θράσσος και τραμπουκισμό (και δείγμα της έλλειψης πολιτικής κουλτούρας φυσικά) όταν είχε αποφασίσει να κάνει όχι μόνο ομιλία, άλλα και να διοργανώσει συναυλία με την Έλλη Κοκκίνου (που λογικά θα πήρα αρκετά λεφτά για αυτό), 50 μέτρα μακριά απο τον τόπο όπου άλλος υποψήφιος είχε προγραμματίσει την ομιλία του την ίδια ώρα! Φυσικά υπάρχουν και κατηγορίες για υπερβολικά ποσά που δωθήκαν σε ΜΜΕ για την προβολή του.
Μετά την εκλογή Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ, ο Λάζαρακος, υποστηρικτής μέχρι τότε της Ντόρας, έκανε μια εκπληκτική στροφή πολλών μοιρών και δήλωσε ότι δεν στηρίζει πια τη Ντόρα. Διαπίστωσε τον πολιτικό "θάνατο" της οικογένειας Μητσοτάκη και αποφάσισε να πηδήξει απο το καράβι. Η επιλογή αυτή σχολιάστηκε ποικιλοτρόπος, με κυριότερο σημείο όμως, το πόσο εύκολα ένας άνθρωπος αλλάζει "μυαλά" όταν πρέπει να κάνει μια πολιτική "κωλοτούμπα". Έκτοτε, δημιούργησε το προφίλ ενός φιλοΣαμαρικού προσπαθώντας φυσικά να μην χάσει τα κεκτημένα. Με περίσσιο θάρρος δήλωνε ότι τον ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή και όχι η τοπική γιατί πιστεύει ότι έτσι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο την κοινωνία (?). Τελικά, γιατί αλλαξοπίστησε;
Η εξήγηση είναι απλή. Παρατηρώντας -ειδικά τις τελευταίες μέρες- ότι η τωρινή δημοτική αρχή έχει μαζέψει ένα σεβαστό αριθμό κονδυλίων και έχει αρκετά πράγματα προς υλοποίηση, σκέφτηκε ότι θα είναι μια καλή ευκαιρία, να κάνει έτοιμα έργα, να τα προβάλλει ώς δικά του και να έχει μετά την δυνατότητα να κατέβει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ώς ένας επιτυχημένος δήμαρχος με πολύ έργο, παρά την σύντομη θητεία του. Αυτό είναι και ο πιθανότερος λόγος αυτής της μεγαλοπρεπής πολιτικής κωλοτούμπας. Δεν πιστεύω ότι θα παρατήσει τα 6+χιλιάρικα της βουλευτικη αποζχημίωσης για τα 3 χιλιάρικα ενός πόστου γεμάτο "αίμα και ιδρώτα".
Εν κατακελιδι, ο Λάζος, παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει καταφέρει να κάνει μια πληθώρα πολιτικών ατοπημάτων, κυρίως γιατί βλέπει την πολιτική ώς εργασία και όχι ώς προσφορά...
Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Στηρίζουμε στελέχη που υπηρετούν ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΗΘΟΣ προέρχονται από την αυτοδιοίκηση είναι ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ για την ανάπτυξη του τόπου τους και την βελτίωση τις ζωής των πολιτών. Έτσι καταλήγει η ανακοίνωση τις ΝΔ που έδωσε στήριξη στους Τσαβδαρίδη και Δημητριάδη ! ! Δεν είμαι από αυτούς που ψήφισαν Σαμαρά όμως είμαι σίγουρος πως οδηγοί την ΝΔ σε ποσοστά Πολιτικής Άνοιξης, ευτυχώς θα είναι μεταβατικός Πρόεδρος