Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Ένα διαρκές οικολογικό έγκλημα συντελείται με την ανοχή όλων μας καθημερινά. Δεκάδες λάστιχα από τρακτέρ που φυσιολογικά θα έπρεπε να οδεύσουν για ανακύκλωση καίγονται εν μέσω κάμπου, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή επιβαρύνοντας την υγεία όλων μας με τις θανατηφόρες διοξίνες.
Ένας μεγάλος σε έκταση χώρος ακριβώς στην είσοδο του ΔΔ Παλιοχωρίου του δήμου Πλατέος, απέναντι από το εγκαταλειμμένο στρατόπεδο και δίπλα στο ολοκαίνουργιο γήπεδο χρησιμοποιείται εσχάτως για την συγκέντρωση του υλικού από τα διάφορα βουλκανιζατέρ της περιοχής και βέβαια για την καύση τους.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχει νομικό κενό στην διαδικασία της απόσυρσης και ανακύκλωσης των λάστιχων που "φοράνε" τα τρακτέρ και τα μεγάλα οχήματα. Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν δεν τα παίρνουν διότι δεν έχουν νομική υποχρέωση και διότι δεν έχουν μηχανήματα για να τα επεξεργαστούν
Αυτό δημιουργεί αυτομάτως ζήτημα φύλαξης και διαχείρισης των λάστιχων αυτών με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στην απαράδεκτη ενέργεια της καύσης.
Είναι προφανές πως οι βουλευτές και η πολιτεία εν γένει θα πρέπει να δρομολογήσουν λύση τώρα.
*Να σημειώσω ότι στον χώρο αυτόν φιλοξενούνται και κυψέλες τις οποίες μπορείτε να δείτε στο βάθος της φωτογραφίας...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

oti kai na grapseis einai ligo mpravo poy asxoleise