Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΪΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Στις 14 Ιανουαρίου ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την, φτωχότερη χώρα του πλανήτη, Αϊτή άφησε πίσω του χιλιάδες θύματα και ανυπολόγιστες ζημιές.

Οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Οι νεκροί έχουν, ήδη, ξεπεράσει τους 75.000, περίπου 3.000.000 κάτοικοι έχουν μείνει άστεγοι ενώ τα νοσοκομεία της χώρας δεν είναι αρκετά για να περιθάλψουν τους πληγέντες. Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι η Ελλάδα θα αποστείλει την μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια στην Αϊτή, τονίζοντας ότι, "Πολλές φορές, οι εξελίξεις έρχονται να μας θυμίσουν ότι σε αυτό τον κόσμο δεν ζούμε μόνοι μας. Μπορεί να έχουμε τα προβλήματά μας, να καταναλώνουμε και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας για να τα λύσουμε, αλλά δεν ξεχνάμε.

Δεν πρέπει και δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν συνάνθρωποι μας σε πολλές περιοχές, που περνούν δύσκολες στιγμές και οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι, να προσφέρουμε και εμείς τη δική μας βοήθεια. Διότι σε δύσκολες στιγμές για μας, έχουν και αυτοί δείξει τη δική τους αλληλεγγύη προς την Ελλάδα. Αυτό το τονίζω." Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανταποκρίθηκε άμεσα στην ανάγκη βοήθειας αποστέλλοντας ειδική ομάδα γιατρών και διασωστών, φαρμακευτικό υλικό αλλά και χρήματα μέσα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων.
Συμβάλλουμε όλοι μας, στην παγκόσμια προσπάθεια για αποστολή τροφίμων και φαρμάκων στον λαό της Αϊτής καταθέτοντας ένα μικρό ή μεγαλύτερο ποσό. Για τον σκοπό αυτό έχει ανοίξει λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδος με αριθμό 2341131478 καθώς και διατραπεζικός λογαριασμός με χρήση του ΙΒΑΝ GR8701000230000002341131478.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δόξα τω Θεώ δεν είμαστε Αϊτή. Οι άνθρωποι είναι για λύπηση και πρέπει να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Όμως, με την καταστραμμένη και αποβιομηχανοποιημένη Ημαθία η ΝΕ ΠΑΣΟΚ πότε θα ασχοληθεί; Α, συγνώμη, αυτοί ασχολούνται με την ...ενημέρωση των υψηλών επισκεπτών τους και με το πως θα πάρουν καμιά θεσούλα....!