Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΕΙΩΝ- ΚΛΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΣΤ. Δ/ΝΤΗΣ ΣΤΟΝ Τ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ


Με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας συναντήθηκε χτες ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάσος Σιδηρόπουλος για να του μεταφέρει την ανησυχία και την αγωνία των πολιτών από τα συνεχή κρούσματα ληστειών κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και την αύξηση της εγκληματικότητας, κυρίως στα χωριά του Νομού.

Στη συζήτησή τους αναπτύχθηκαν προβλήματα που αφορούν κυρίως την έλλειψη αστυνομικής δύναμης και ως εκ τούτου την ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, καθώς ο αριθμός του προσωπικού μειώθηκε, ιδίως από τη στιγμή που οι πρώην συνοριοφύλακες επέστρεψαν στα καθήκοντα της Υπηρεσίας τους (πάταξη λαθρομεταναστών). Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση σε όσους έχουν απομείνει, οι οποίοι «δίνουν ακόμη και τη ψυχή τους», ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα αυξημένα πια καθήκοντά τους.
Επιπλέον, επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη αντικατάστασης των περιπολικών οχημάτων, καθώς αυτά που υπάρχουν έχουν διανύσει μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων και σε πολλές περιπτώσεις δεν παρέχουν ασφάλεια, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη ζωή των αστυνομικών όσο και των πολιτών.
Ο κ. Σιδηρόπουλος τόνισε ότι θα ενημερώσει άμεσα και τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να του μεταφέρει τα προβλήματα αυτά και από κοινού να δώσουν λύσεις, καθώς ο πολίτης θέλει μια Αστυνομία που να είναι παρούσα όταν και όπου τη χρειαστεί, με αποτελεσματικό μηχανισμό πρόληψης και καταστολής κάθε μορφής εγκληματικότητας. Και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας σε όλους τους πολίτες είναι θέμα καλής λειτουργίας της ίδιας της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: