Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΛΚΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ



Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άγγελος Τόλκας επισκέφθηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας για να γνωρίσει από κοντά τα προβλήματά του.
Με διάθεση ευαισθησίας και ενδιαφέροντος γνώρισε τους μαθητές, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και το διευθυντή του σχολείου και κατέγραψε τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν τόσο στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας όσο και στην Ειδική Αγωγή γενικότερα.
Του έγινε γνωστό ότι το βασικό αίτημα που εδώ και χρόνια ταλαιπωρεί το Ειδικό Σχολείο είναι η κτιριακή εγκατάσταση.

Είναι επιτακτική η ανάγκη ανέγερσης ενός σύγχρονου και κατάλληλου σχολικού κτιρίου που να απευθύνεται στις ιδιαιτερότητες και στις απαιτήσεις των παιδιών με αναπηρία.
Επίσης, ο κος Τόλκας ενημερώθηκε για ζητήματα λειτουργίας του σχολείου που αφορούν κυρίως τη στελέχωση με ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, ειδικούς παιδαγωγούς, γυμναστή και άλλες ειδικότητες.. Του έγινε γνωστό ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις για τις παραπάνω ειδικότητες ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.
Ελπίζουμε ότι τα προβλήματα που κατέγραψε ο κος Τόλκας θα τύχουν της προσοχής που τους αξίζει και θα υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση για την επίλυση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: