Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ο ΞΥΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ, ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Ειδήσεις έβγαλε η χτεσινή επίσκεψη του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία Σ. Ξυνίδη. Ο βουλευτής Ξάνθης έφτασε το μεσημέρι στη Βέροια και γευμάτισε με τον Στ. Παπαστεργίου, γραμματέα της Ν.Ε, τον Ηλ. Μεντή, μέλος της Ν.Ε και τον κ. Βλαχογιάννη από το οργανωτικό του κόμματος.
Ο γραμματέας αναφέρθηκε στο αγροτικό πρόβλημα, στην οικονομική κρίση, στα οργανωτικά ζητήματα του κόμματος και βέβαια στον "Καλλικράτη" και στις επιλογές των υποψηφίων δημάρχων..

Ο κ. Ξυνίδης για το αγροτικό είπε ότι ο Γ. Παπανδρέου στις Σέρρες ανέφερε δέκα σημεία εκ των οποίων έχουν υλοποιηθεί τα 9,5 και έκανε εκτενή ανάλυση των δεσμεύσεων του υπουργείου. Κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν δυνατόν και τώρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του καλώντας τους αγρότες να απεμπλέξουν τη χώρα.
Για την οικονομική κρίση κατηγόρησε τη ΝΔ και τόνισε ότι όλοι οι έλληνες πρέπει να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια και ότι η κυβέρνηση προσέχει τις ασθενέστερες τάξεις με σειρά νομοθετημάτων (επίδομα, τειρεσίας κλπ)
Για τα οργανωτικά ο γραμματέας έδειξε ότι ενοχλείται από την κριτική που του γίνεται και εστιάζεται στο γεγονός ότι δεν συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο, ότι το κόμμα είναι ανύπαρκτο κλπ. Είπε ότι η οργάνωση τελεί υπό το κράτος ενός "σοκ" αφού το ένα τρίτο του στελεχικού δυναμικού από το Ε.Σ έχει στελεχώσει πολιτικές θέσεις του κράτους και θα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία ώστε να αντικατασταθούν και να αρχίσει να λειτουργεί το όργανο.
"Δεν θα κάνουμε συνεδρίαση του Ε.Σ για να βγουν κάποιοι στην δημοσιότητα, θα συνεδριάσουμε όταν έχουμε πλήρη πολιτική αντζέντα" είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, για τις δημοτικές εκλογές και τον "Καλλικράτη" είπε ότι πρόκειται για μια μεγάλη τομή και η οποία γίνεται αποδεκτή από την ευρεία πλειοψηφία των αιρετών.
Απαντώντας στην ερώτηση πως θα γίνει η επιλογή των υποψηφίων δημάρχων είπε ότι για το ΠΑΣΟΚ είναι θέμα αρχής να ισχύσει η Αξιολόγηση των αιρετών και να υπάρξουν διαδικασίες από τις οποίες θα προκύψουν εκείνα τα στελέχη που θα έχουν την μεγαλύτερη δυνατή πολιτική νομιμοποίηση.
Είπε επίσης ότι το μοντέλο της εκλογής του Γ. Παπανδρέου είναι το καλύτερο, θα επιδιωχθεί να υλοποιηθεί αλλά παράλληλα θα ακούσουν την τοπική κοινωνία και ότι δεν θα θυσιαστεί η ουσία για την διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: