Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το ζήτημα των καταλογισμών σε συμβούλους προηγουμένων διοικήσεων απασχόλησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο, την Τετάρτη, πριν από την συζήτηση για τον Καλλικράτη.

Το θέμα τέθηκε από τους κ. Ανδρέα Βλαζάκη, Νίκο Λυσίτσα και Γιώργο Κυριακίδη, οι οποίοι έπεσαν «θύματα» καταλογισμών για αποφάσεις που ψήφισαν και επί πολλά χρόνια προσπαθούν, χωρίς επιτυχία, να απεγκλωβιστούν από αυτό τον βραχνά (αφορούν την διοίκηση Βλαζάκη που ενέκρινε κάποιες δαπάνες το 1996 και την διοίκηση Σπάρτση η οποία ενέκρινε το 2001 τον απολογισμό του 1996 ο οποίος περιελάμβανε τις επίμαχες δαπάνες ).

«Νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε ομηρία» δήλωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θανάσης Κοπατσάρης.
Οι κ. Βλαζάκης, Λυσίτσας, Κυριακίδης τόνισαν ότι το θέμα είναι πολιτικό και μόνο ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί και ζήτησαν την παρέμβαση της Νομαρχίας για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επίλυσής του.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις Νομαρχιακών Συμβούλων που συμφώνησαν με το αίτημα των τριών. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση να στηρίξει τους προηγούμενους συμβούλους και θα μεταφέρει το θέμα στο συνέδριο της ΕΝΑΕ.
Προβλήματα καταλογισμών εκτός από τους πρώην νομαρχιακούς συμβούλους αντιμετωπίζουν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Βέροιας αλλά και πολλές πρώην διοικήσεις ΟΤΑ άλλων νομών. Τα ποσά που καταλογίστηκαν σε πολλές περιπτώσεις είναι «εξοντωτικά» και φυσικά αδύνατο να πληρωθούν.
ΠΗΓΗ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: