Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ


Στις 19/1/2010 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας τριμερής συνάντηση με την «ΕΝ.ΚΛΩ», που ζήτησε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το σωματείο της «ΚΛΩΘΩ».
Από την πλευρά της εργοδοσίας ήταν:οι κ. Παπαπάνος και Θεοδώρου, διευθύνων σύμβουλος και νομικός σύμβουλος,από το Υπουργείο Εργασίας ο κ. Κωνσταντόπουλος, σύμβουλος του υπουργού.
Το Εργατικό Κέντρο και το σωματείο της «ΚΛΩΘΩ » ανέφεραν ότι:
Από το 2004 ο όμιλος χρηματοδοτήθηκε με 57 εκ. ευρώ, σήμερα δεν λειτουργεί ΚΑΝΕΝΑ εργοστάσιο και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 11 μήνες.

Η Επιθεώρηση Εργασίας ΑΡΝΕΙΤΑΙ να παρέμβει με το πρόσχημα ότι οι εργαζόμενοι είναι σε επίσχεση εργασίας.
Το 12μηνο επιδότησης από τον ΟΑΕΔ έληξε και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς ΚΑΝΕΝΑ εισόδημα .
Παράλληλα ο όμιλος οφείλει χρήματα στους ήδη απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς , με βάση δικαστικές αποφάσεις που τους δικαίωσαν.
Μετά την ΑΡΝΗΣΗ της «ΕΝ.ΚΛΩ», στο αίτημα του Εργατικού Κέντρου, να πληρώσει ΤΩΡΑ τους εργαζόμενους, το Εργατικό Κέντρο ζήτησε από το υπουργείο την ΑΜΕΣΗ παρέμβασή του, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας επιβάλλει νέα χειρότερα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων ( μειώσεις στους μισθούς, τις απολύσεις, τα νέα φορολογικά βάρη, το γκρέμισμα όσων έχουν απομείνει στα ασφαλιστικά δικαιώματα και σε συντάξεις), για να δώσει νέες χρηματοδοτήσεις στην πλουτοκρατία.
Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το σωματείο της «ΚΛΩΘΩ», καλούν τους εργαζόμενους της «ΕΝ.ΚΛΩ»,
 Να απομονώσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες των σωματείων του Ομίλου και της ΓΣΕΕ, που έχουν συμφωνήσει σε κλείσιμο εργοστασίων-απολύσεις και μαζί με τους απολυμένους –ανέργους κλωστοϋφαντουργούς να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
 Να συμμετάσχουν μαζικά στην ΠΑΝΑΟΥΣΑΪΚΗ απεργία στις 10 ΦΛΕΒΑΡΗ που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το ΠΑΜΕ πανελλαδικά.
 Να οργανώσουν την πάλη τους, κόντρα στις επιλογές της κυβέρνησης και της Ν.Δ., που φρόντισαν να δοθούν απλόχερα εκατ. ευρώ στους Λαναράδες, ενώ την ίδια στιγμή ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ, να πάρουν μέτρα πληρωμής των εργαζομένων, να να εγγυηθούν το δικαίωμα στη σταθερή-μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των απολυμένων.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: