Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ


Η φωτογραφία αυτή απεικονίζει μια πραγματικότητα που δικαιώνει απόλυτα την ρήση του Πάγκαλου που αναφέρονταν στους αιρετούς των ΟΤΑ της εκλογικής του περιφέρειας. Είπε ο Πάγκαλος ότι η Τ.Α στην περιοχή μου απέτυχε.
Για να δούμε αν η Τ.Α στην Ημαθία είναι πετυχημένη και με ποιον τρόπο.

Πέρασαν δεκαπέντε χρόνια και ακόμα δεν έχουμε συμφωνήσει για τον τρόπο, τη θέση και την διαχείριση των σκουπιδιών μας. Οι κατά καιρούς δήμαρχοι της Ημαθίας σε αγαστή συνεργασία με τους νομάρχες σταύρωσαν τα χέρια τους και δεν δούλεψαν ώστε να παραχθεί αποτέλεσμα.
Κάποια στιγμή, αναλήφθηκε πρωτοβουλία και ξεπεράστηκε ο σκόπελος της θέσης αφού εμφανίστηκε μια θέση που δεν περιλαμβάνονταν στις ένδεκα αρχικές που υποτίθεται θα μελετούνταν.
Στην θέση "12", δίπλα στο μεγαλύτερο ποτάμι της χώρας, σε απόσταση αναπνοής από τον ιερό χώρο των Αιγών, σε μια περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Στην θέση αυτή, που βέβαια είναι προστατευμένη και δεν έχει υποστεί καμιά οικιστική επέμβαση, πρότειναν οι φοβεροί δήμαρχοι να γίνει η ΜΕΑ-ΧΥΤΥ.
Είναι σίγουρο ότι αν στο χώρο αυτό υπήρχε έστω και μια βίλα ή ένα εξοχικό τότε θα είχε διαμορφωθεί μια διαφορετιή κατάσταση.
Ορκίζονται οι δήμαρχοι του ΕΣΔΑ ότι όλα θα γίνουν όπως ο νόμος προβλέπει. Θα ληφθούν, λένε, όλα τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση μέτρα και συνεπώς, ξαναλένε, μη φοβάστε δεν κινδυνεύει το περιβάλλον.
ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;
Κανείς δεν τους πιστεύει. Στους χώρους ευθύνης τους οι δήμαρχοι και ο νομάρχης κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να ρυπαίνουμε όλοι μας με την μεγαλύτερη δυνατή ευκολία.
Τα παραδείγματα άπειρα και καθημερινά. Όλοι μας είδαμε κατά καιρούς διαφόρους να ρυπαίνουν και να μολύνουν το περιβάλλον (νερά και έδαφος).
Η φωτογραφία που δημοσιεύω απεικονίζει την κατάσταση που βρίσκεται ένας χώρος, λίγο έξω από τα Ριζώματα στον δρόμο προς Ελατοχώρι. Μπάζα ριγμένα δίπλα στον δρόμο, δείγμα της κουλτούρας της πλειοψηφίας, του οχαδερφισμού της εξουσίας και πρόγευση από το καθεστώς ελέγχου της αυτοδιοίκησης στην λειτουργία της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ όταν και όποτε αυτή λειτουργήσει.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΡΥΠΑΙΝΕΙ;
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.
ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΕΛΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΞΙΝΕΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΞΙΝΕΣ, ΣΤΗ ΝΑΟΥΔΑ ΤΑ ΙΔΙΑ, Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, Ο ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΧΑΛΙΚΙΑ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟ Υ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, Η ΤΑΦΡΟΣ 66 ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.
ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΑΔΗ, ΣΤΟ ΒΡΩΜΟΠΗΓΑΔΟ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πω πω φοβερό!!!
Διέσχισες όλο το Δήμο ΜΑκεδονίδος και βρήκες πέντε κεραμίδια, πεταμένα σε μια γωνια!
Χάλια, χάλια
Κρεμάστε τον Δάλλα
Τώρα
Όχι έλεος!!!

Ανώνυμος είπε...

exei meletes to ergo
ola ta problepei o ergolavos