Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

OI BOOYΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΡΩΤΟΥΝ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ 7λ/κιλό ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ;

Ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
με θέμα την “Υλοποίηση υπουργικών υποσχέσεων προς τους ροδακινοπαραγωγούς” κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, Απ. Νάνος, Άγγ. Τζέκης, Γ. Ζιώγας και Σ. Καλαντίδου.

Η ερώτηση έχει ως εξής:
“Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε υποσχεθεί στους διαμαρτυρόμενους ροδακινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας ότι θα δώσει επιπλέον 7 λεπτά στην τιμή των 18 λεπτών που έδιναν οι βιομηχανίες κομπόστας κ.α. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα. Το ίδιο μέτρο θα πρέπει να παρθεί και για τους ροδακινοπαραγωγούς της κεντρικής και γενικότερα όλης της χώρας αλλά βεβαίως και για τους παραγωγούς των βιομηχανικών αχλαδιών που έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.
Αν και το κόστος παραγωγής είναι μεγαλύτερο και οι παραγωγοί χρειάζονται και ένα λογικό κέρδος για την επιβίωση τους, και φυσικά, τα 7 λεπτά δεν καλύπτουν αυτή την ανάγκη.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός εάν και πότε θα υλοποιηθούν οι Υπουργικές υποσχέσεις και αν θα καλύπτουν τους παραγωγούς όλης της χώρας συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών βιομηχανικού αχλαδιού.“

Δεν υπάρχουν σχόλια: