Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Θ. ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΒΡΑΔΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ


Σε λίγες ώρες, μετά τις 7 το απόγευμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας Θ. Γικόνογλου θα απευθυνθεί στους οπαδούς του κόμματος σε εκδήλωση που διοργανώνει στην Βέροια.
Στην ομιλία του θα πει τα εξής:
Κυρίες και κύριοι,
φίλες και φίλοι,
σύντροφοι και συντρόφισσες,
Με αφορμή τις εκατό πρώτες ημέρες του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και φυσικά τις τρέχουσες εξελίξεις στο μέτωπο των μέτρων που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της χαοτικής οικονομικής κατάστασης που άφησε πίσω της η Ν.Δ. αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω τις πρώτες σκέψεις μου ως βουλευτής της Ημαθίας και μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.


Τον Οκτώβρη οι Έλληνες αποφάσισαν ότι πρέπει να μπει φρένο στην κατρακύλα της χώρας, γιατί αντιλήφθηκαν ότι ο Καραμανλής δεν κυβερνούσε.
- Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ με ξεκάθαρη εντολή, να αλλάξει τη χώρα. ο ΛΑΟΣ έδωσε εντολή, να προχωρήσουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα για να κόψουμε τους δεσμούς με το κακό παρελθόν του πολιτικού βίου της χώρας.
- Το ΠΑΣΟΚ δεν ζήτησε πίστωση χρόνου, επειδή μιας εξ αρχής ξεκαθάρισε, πως δεν έχει σκοπό να συναλλαχθεί κάτω από το τραπέζι με κανέναν και για τίποτα.
- Και, όπως με έμφαση τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ δεν ζήτησε την λαϊκή εντολή διακυβέρνησης για να κάνει μερεμέτια, αλλά για να οικοδομήσει μια νέα Ελλάδα.
Εκατό μέρες στο τιμόνι της χώρας, ο Πρόεδρος μας και Πρωθυπουργός της χώρας, δεν έχει αφήσει σε κανέναν την παραμικρή αμφιβολία ότι τα λόγια γίνονται πράξεις και ότι η κυβέρνηση αυτή δεν ήλθε για να ποτίσει απλά με σταγόνες ελπίδας την έρημη γη που άφησε πίσω της η Ν.Δ. αλλά ήλθε για να την οργώσει βαθιά ξεκινώντας μια σοβαρή προσπάθεια να καρπίσει ξανά ο τόπος σε μια κοινωνία, δίχως διαχωριστικές γραμμές, αποκλεισμούς και κομματικές αγγυλώσεις.
φίλες και φίλοι,
Κάποιοι βιάζονται να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση.
Πλανώνται όμως πλάνην οικτρά, αυτοί που βούλιαξαν τη χώρα, ότι θα τους λάβει σοβαρά υπόψη ο λαός επειδή μιλάνε για ακυβερνησία! Και πλανώνται γιατί η αλαζονεία που είναι καταχωρημένη στο DNA της Ν.Δ. δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα.
Αλλά ας τους αφήσουμε αυτούς στον μίζερο και ξεπερασμένο ρόλο που διάλεξαν.
Ας μιλήσουμε γι αυτά που συμβαίνουν σήμερα:
Η οικοδόμηση ενός νέου κράτους ξεκίνησε από τις πρώτες 100 ημέρες, μέσα από μια σειρά τομών με σημαντικότερη αυτή του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, που θα αλλάξει καθοριστικά τον διοικητικό χάρτη της χώρας, ανοίγοντας για την περιφέρεια της χώρας το δρόμο της πραγματικής αποκέντρωσης και των ίσων ευκαιριών πραγματικής ανάπτυξης.
Και αυτό, γιατί το ΠΑΣΟΚ πίστευε και πιστεύει πάντα στον αναβαθμισμένο ρόλο της Αυτοδιοίκησης σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που τη φοβούνται και την βλέπουν μόνο ως μέσον εξυπηρέτησης των μικροκομματικών τους αναχρονιστικών συμφερόντων.
Φίλες και φίλοι,
Δεν εκλέχτηκα βουλευτής για να χαϊδεύω αυτιά, πολύ δε περισσότερο, στις κρίσιμες αυτές για τη χώρα στιγμές, που απαιτείται η προσοχή και η συμμετοχή όλων μας.
Τα πράγματα για τη χώρα δεν είναι ευχάριστα. Το κράτος νοσεί!
Και ξέρουμε, πως για να γίνει καλά ο ασθενής κάποιες φορές χρειάζεται πικρά φάρμακα και νυστέρι που πονάει και δυσκολεύει τη ζωή του, μέχρι να σταθεί στα πόδια του ξανά.
Έτσι και η χώρα, χρειάζεται δυνατές δόσεις αποφασιστικών μέτρων και βαθιές τομές, που στην αρχή μπορεί να μας πικραίνουν και να πονέσουν, μέχρι να αρχίσει η ανάρρωση.
Ξέρουμε όμως όλοι, πως για να γίνει ο άρρωστος καλά χρειάζεται και ο ίδιος να συμμετέχει στην θεραπεία.
Έτσι λοιπόν, μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο σημαντική θα είναι η συνεισφορά όλων μας για να σταθούμε πάλι στα πόδια μας.
Αλλά στον προοδευτικό λαό δεν ταιριάζει ο πανικός και η εσωστρέφεια.
Χρειάζεται αυτοπεποίθηση και καθαρό μυαλό.
H κυβέρνηση δεν παίρνει απλά κάποια μέτρα για να σταθεί στα πόδια του το κράτος, αλλά με τη συμμετοχή όλων μας προχωρά στη ρίζα των προβλημάτων για να αλλάξει εκ βάθρων την Ελλάδα. Πρώτος στόχος πάντα η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων.
Ήδη από τις πρώτες 100 ημέρες, φέρνουμε σημαντικά μέτρα με άμεσα ευεργετικές ρυθμίσεις για την ανακούφιση χιλιάδων, εκατομμυρίων νοικοκυριών.
- Μέτρα για τους οφειλέτες των Τραπεζών και του Δημοσίου που εγκαταλείφθηκαν σε αδιέξοδο.
- Μέτρα για καλύτερη Υγεία, νέα οργάνωση του Ε.Σ.Υ. και κοινωνική μέριμνα για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.
- Μέτρα για καλύτερη Παιδεία, τα οποία θα δούμε μέσα στο 2010 να παίρνουν σάρκα και οστά.
- Μέτρα για καθαρότερο Περιβάλλον, με προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που ήδη μπαίνουν σε εφαρμογή.
- Μέτρα για την εξυγίανση των Ασφαλιστικών Ταμείων που καταληστεύτηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.
- Μέτρα για δραστικές αλλαγές στον εγκαταλελειμμένο Αγροτικό Τομέα τα οποία θα αναπτύξω παρακάτω.
- Μέτρα που απευθύνονται στα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας, που έπρεπε να είχαν ληφθεί εδώ και χρόνια.
Η κυβέρνηση έχει σχέδιο και συγκεκριμένες στοχεύσεις για να δώσει ανάσες στα χαμηλά εισοδήματα και ήδη έχει ξεκινήσει να το εφαρμόζει.
Τα φορολογικά μέτρα είναι στοχευμένα για την δίκαιη φορολόγηση επαγγελματιών και εργαζομένων και όσοι βιάζονται να κινδυνολογούν θα διαψευστούν το 2010.
Η κυβέρνηση φέρνει διαφάνεια σε όλα τα σκάνδαλα του παρελθόντος μέσα από τις εξεταστικές επιτροπές και όπου υπάρξουν ευθύνες οι Έλληνες θα το μάθουν.
Για πρώτη φορά η διαβούλευση των κομμάτων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι ανοικτή στην κοινωνία και τα κόμματα καλούνται με υπευθυνότητα να ανοίξουν τα χαρτιά τους μπροστά στην κοινωνία που παρακολουθεί, κρίνει και μπορεί να συμμετέχει στο διάλογο αυτό.

Φίλες και φίλοι,
Το 2010 είναι η χρονιά που βάζουμε τις νέες βάσεις για να αλλάξουμε την Ελλάδα.
Οι βάσεις για να αποκτήσουμε έναν αποτελεσματικό, ευέλικτο και όχι σπάταλο δημόσιο τομέα, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος.
Οι βάσεις για να αλλάξουμε αυτά που μας κρατούν πίσω από τις εξελίξεις,
-να ξεριζώσουμε παρωχημένες νοοτροπίες
-να εξυγιάναμε τα άρρωστα κομμάτια του δημόσιου βίου
-και να αφήσουμε πίσω μας οριστικά την Ελλάδα που μας πληγώνει για να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Κυρίες και κύριοι
φίλες και φίλοι,
στον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, που αποτελεί τη ΚΥΡΙΑ ζωογόνο δύναμη της τοπικής οικονομίας στο νομό μας, επιτρέψτε μου να αναφέρω ένα - ένα τα μέτρα που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση:
-Αυξήσαμε την επιστροφή Φ.Π.Α. στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, από το 7% στο 11%. Συνολικά 140 εκατομμύρια ευρώ.
- Δώσαμε το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στους αγρότες.
Το 2010 θα δοθούν συνολικά 300 εκατομμύρια ευρώ.
- Αυξήσαμε τις συντάξεις του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ το μήνα, από 1/10/2009 και θα αυξηθούν κατά 20 επιπλέον ευρώ από 1.7.2010, ώστε στο τέλος της τετραετίας να φθάσουν τα 550 ευρώ για το μεμονωμένο άτομο και τα 950 για το ζευγάρι.
Το συνολικό ύψους των αυξήσεων του ΟΓΑ υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 450 εκατ. ευρώ.
- Εντάξαμε τους αγρότες στο Νομοσχέδιο για τη ρευστότητα της Οικονομίας. Με τα μέτρα που αποφασίσαμε, μπορούν να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, με διαγραφή των τόκων υπερημερίας και ανατοκισμού, να ρυθμίσουν χρέη μέχρι 100.000 ευρώ ή 1 εκατομμύριο ευρώ στις Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ακόμη και αν δεν είναι ληξιπρόθεσμα. Βάσει των στοιχείων της ΑΤΕ το συνολικό ύψος των χρεών των παραγωγών που θα μπορούσαν να κάνουν χρήση του μέτρου μόνο στην ΑΤΕ φτάνει τα 2,3 δισ. Ευρώ. Ενώ, για τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις και τις ΕΑΣ, το συνολικό ύψος προς ρύθμιση φτάνουν τα 295 εκατ. ευρώ. Σε αυτά τα ποσά δεν περιλαμβάνονται τα ποσά προς ρύθμιση σε άλλες τράπεζες.
- Δώσαμε «ανάσα» στα αγροτικά νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τις εγγραφές στον Τειρεσία
- Ενισχύσαμε τη ρευστότητα και το αγροτικό εισόδημα με καταβολές χρηματικών ενισχύσεων ύψους 1,14 δισ. ευρώ πριν τα Χριστούγεννα του 2009
-Τακτοποιήσαμε χρονίζουσες εκκρεμότητες. 530 Επενδυτικά σχέδια (ΟΠΑΑΧ και Σχέδια Βελτίωσης) ύψους 29 εκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης:
- Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα καταβάλαμε μέσω του ΕΛΓΑ 160 εκατομμύρια ευρώ για ζημιές σε φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο και ΠΣΕΑ συμπεριλαμβανομένων των αποζημιώσεων σε πυρόπληκτους του 2007.
- Προχωρήσαμε στη Σύσταση Ομάδων Εργασίας που σε διαρκή βάση εξετάζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες. Στόχος μας, η συνεχής διαβούλευση με τον αγροτικό κόσμο και η διευθέτηση των ζητημάτων που τον απασχολούν.
- Για πρώτη φορά από το 2006 και την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ κοινοποιήθηκαν προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών οι καταστάσεις που αφορούν τους δικαιούχους δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος ενιαίας ενίσχυσης 2008.
- Ταυτόχρονα, υλοποιούμε τη δέσμευση μας ώστε στις αρχές του 2010 να πραγματοποιηθεί δημόσιος διεθνής διαγωνισμός βάσει του οποίου θα ανατεθεί η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των γεωργών για τα επόμενα χρόνια.
- Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την από εδώ και πέρα απρόσκοπτη καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων. Προχωράμε με εντατικότερους όσο ποτέ ρυθμούς το ΟΣΔΕ και την ψηφιοποίηση των εκμεταλλεύσεων. Με την ολοκλήρωση του έργου, η χώρα θα αποκτήσει αγροτικό κτηματολόγιο. Από το 2004 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009, η ψηφιοποίηση βρισκόταν στο 38% του συνόλου. Σήμερα το ποσοστό ξεπερνά το 80% και θα έχει ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2010, εξασφαλίζουμε για τη χώρα ένα εργαλείο σχεδιασμού πολιτικής, κρίσιμο ενόψει της νέας ΚΑΠ.
- Για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο οι ημερομηνίες και ο τίτλος των Υπουργικών Αποφάσεων ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να γνωρίζει τι και πότε υπέγραψε η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου.
- Προωθούμε την ενίσχυση κρίσιμων προϊόντων της αγροτικής μας παραγωγής, όπως τα οπωροκηπευτικά και ιδίως το ΣΠΑΡΑΓΓΙ, ώστε να καταστεί και πάλι ένας τομέας καινοτόμος και ανταγωνιστικός, με συγκεκριμένα μέτρα όπως:
1. Έλεγχοι στις εκτάσεις και στις παραδοθείσες ποσότητες 2009 από ΕΛΓΑ,
2. Δυνατότητα κάλυψης του κόστους του πλαστικού επικάλυψης των φυτειών ώστε να περιοριστούν οι αποζημιώσεις λόγω παγετού,
3. Ανανέωση φυτειών και αναδιάρθρωση των ποικιλιών, προκειμένου να αποφευχθεί η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα του τομέα,
4. Επανεξέταση των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Ομάδων Παραγωγών
5. Ενίσχυση διαμέσου του τραπεζικού συστήματος
- Για το ΡΟΔΑΚΙΝΟ στο πλαίσιο της διαβούλευσης με σκοπό την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης στο προϊόν αυτό που προέρχεται από τη συμφωνία της προηγούμενη ηγεσίας της Ν.Δ, ανακοινώσαμε:
1. την άμεση έναρξη της καταβολής των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ εντός 10 ημερών για τις ποσότητες των ροδακίνων που δε συγκομίσθηκαν λόγω ζημιών
2. την άμεση καταβολή των χρημάτων στους παραγωγούς που ήδη έχουν εισπράξει οι ομάδες παραγωγών από τις μεταποιητικές επιχειρήσεις για τις παραληφθείσες ποσότητες προς μεταποίηση
3. την εξασφάλιση εθνικής στήριξης από τον Κανόνα Κρατικών Ενισχύσεων, απευθείας στους παραγωγούς, ώστε να επέλθει ισορροπία μεταξύ των κατηγοριών του ροδακίνου, δηλαδή, μεταξύ εκείνων προς μεταποίηση και εκείνων των ποιοτικά υποβαθμισμένων.
4. Την άμεση πληρωμή των εμπορικών τιμών από ορισμένες μεταποιητικές επιχειρήσεις στους παραγωγούς βάσει της συμφωνίας
5. Την πλήρη αξιοποίηση των κονδυλίων περίπου 2 εκατ. ευρώ, τα οποία δόθηκαν σε μεταποιητικές επιχειρήσεις για την προώθηση του μεταποιημένου προϊόντος σε τρίτες χώρες και κυρίως στη Ρωσία
6. την άμεση σύσταση ομάδας εργασίας με στόχο τη συλλογική αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους παραγωγούς ροδακίνων.
Κυρίες και κύριοι
φίλες και φίλοι,
Στις πρώτες 100 ημέρες το ΠΑΣΟΚ έδειξε και κάτι ακόμα σημαντικό εκτός από την αποφασιστικότητα του, να τιμήσει τη λαϊκή εντολή για ριζικές και ρηξικέλευθες αλλαγές.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε υποσχεθεί την εφαρμογή του μοντέλου της Ανοικτής Διακυβέρνησης και ξεκίνησε να το κάνει πράξη από την πρώτη κιόλας μέρα.
-Οι πολίτες μπορούν σήμερα να έχουν άμεσο ρόλο στα κοινά,
-άποψη για τα νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση,
-επικοινωνία με τα κέντρα διαβούλευσης της κυβέρνησης και τα κέντρα των τελικών αποφάσεων.
αυτό δεν έχει προηγούμενο και σας διαβεβαιώνω ότι είναι μόνο η αρχή.
Θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια εργαλεία διαβούλευσης, μέσα από τα οποία η κοινωνία θα έχει ακόμα πιο ουσιαστικό ρόλο στην λήψη των αποφάσεων.
Γιατί η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος μας δεν φοβούνται, δεν έχουν τίποτα να κρύψουν από τους Έλληνες και επιθυμούν:
-να ακούσουν,
-να καταγράψουν
και να πάρουν σοβαρά υπόψη τους,
-κάθε πρόταση,
-κάθε ιδέα,
-κάθε καλόπιστη κριτική,
που θα συμβάλει να κάνουμε όλοι μαζί την Ελλάδα καλύτερη.
φίλες και φίλοι,
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΕΟΡΤΗ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΜΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ - ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.
ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ Σάρτρ:
"Ο άνθρωπος ΠΟΥ είναι απόλυτα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ είναι ΚΑΙ απόλυτα ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ".
Ως ελεύθερους δημοκράτες, ο Γιώργος Παπανδρέου μας καλεί να συμβάλουμε στο οικοδόμημα της νέας Ελλάδας,
ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ανταποκριθούμε υπεύθυνα σε αυτό το κάλεσμα, για να συμβάλουμε ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ σε αυτά που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.
Σας ευχαριστώ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H MEGALH MORFH TOY POLITIKOY GIGNESUAI THS HMAUIAS.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΣΑΡΤΡ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ

Ανώνυμος είπε...

ενώ εσένα, που είσαι "διανοούμενος" θα σε καλούσε για ποτό ε ψωνάρα?

Έλληναααααααα
Κριτική εκ του ασφαλούς στο Θανάση, τον Τάσο, τον Άγγελο και κάθε πολιτικό, γιατί η αφεντιά σου είναι πάνω απ όλους αυτούς.

Πρωθυπουργός της καφετέριας και συ φιλαράκο.

Τη λάσπη στο χέρι και τον ανεμιστήρα μπρος και όποιον πάρει ο χάρος.

Ανώνυμος είπε...

H ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΠΟ ΝΟΜΑΤΑΙΟΥΣ ΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ 6:52 ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΙΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΟΥ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ksana esy?
kala eixame hremisei tha mas anagaseis na grafoyme gia lamogia kai tetoia. kala eisai tora, kane moko kai troge.

Ανώνυμος είπε...

PLAKA MAS KANEIS Ή EISAI TOSO ANOHTOS;

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΛΑΖΟΧΩΡΙ ΝΆΝ ΚΑΛΑ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

O Thanasis ti spoydase? Nomizo oti phge oikonomika sth Boylgaria. Didaxthke kai filosofia, poihsh kai tetoia?
Kai den toy fainetai toy nearoy

Ανώνυμος είπε...

POLITIKOLOGIA, GOTZAM PRYTANHS GIA!

Ανώνυμος είπε...

A ΡΕ ΣΑΡΤΡ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΣΤΟ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΞΕΡΑΘΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

aytos den htan poy eipe oti den tha koimhthei an den brei doyleia se oloys toys anergoys?
Opos ton kovo den toy leipei ypnos toy boyleytoy mas. Mh mas pathei kai tipota.

Ανώνυμος είπε...

EDV STAMATAME, H BLAKEIA ARXISE NA KYRIARXEI.