Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΟ ΡΕΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΤΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΟΙ ΤΟΛΚΑΣ- ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΣ

Ουσιαστική και γόνιμη ήταν η σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, του Βουλευτή κ. Άγγελου Τόλκα και του Δημάρχου κ. Αναστάσιου Καραμπατζού, με τον Υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα και τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Μαγκριώτη για το έργο του οδικού άξονα “Σκύδρα-Νάουσα-Πατρίδα-Εγνατία Οδός”.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Τόλκα, οι κ.κ. Ρέππας και Μαγκριώτης, εξέφρασαν την πολιτική βούληση να ολοκληρωθεί το έργο. Στην κατεύθυνση αυτή τόνισαν ότι εξετάζονται οι δυνατότητες χρηματοδότησης από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Επισήμαναν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε πολλά έργα του Γ΄Κ.Π.Σ τα οποία, όπως είπαν, είχαν ενταχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με προϋπολογισμό 5,8 δισ. ευρώ, ξεκίνησαν να υλοποιούνται χωρίς όμως να έχουν διασφαλιστεί οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για τη συνέχιση και την ολοκλήρωσή τους.
Δεσμεύθηκαν ότι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας θα εξαντλήσουν τα περιθώρια, ώστε το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.
Οι κ.κ. Τόλκας και Καραμπατζός χαρακτήρισαν τον οδικό άξονα έργο πρώτης προτεραιότητας, με τεράστια σημασία για την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Τόνισαν ότι το έργο δεν αφορά μόνο την περιοχή της Νάουσας, η οποία πλήττεται από το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή Ημαθίας- Πέλλας, που είναι από τις παραγωγικότερες της χώρας. Υπογράμμισαν ότι η ολοκλήρωσή του και η σύνδεση με την Εγνατία Οδό, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την περιφερειακή ανάπτυξη με πολλαπλά κοινωνικά οφέλη και τη νέα προοπτική από τη σύνδεση με το μεγάλο αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Στο συνέδριο της ΚΕΔΚE
Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε που έγινε στην Αθήνα (18-20/1) με κύριο θέμα το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», συμμετείχε ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζός. Επίσης, κατά την τριήμερη παραμονή του στην πρωτεύουσα ο κ. Καραμπατζός είχε συναντήσεις για ζητήματα του Δήμου, στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υφυπουργό κ. Γ. Ντόλιο και στο Υπουργείο Οικονομίας με τον Ειδ. Γραμματέα Σ.Δ.Ι.Τ. κ. Ν. Μαντζούφα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓIA 70.000.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ
Α Ν Τ Ι Λ Η Π Τ Ο.