Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ: ΚΑΚΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Απάντηση στην διαμαρτυρία που έκανε ο Νομάρχης Ημαθίας στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας για τον αποκλεισμό της Ημαθίας από τα τριήμερα αποδράσεων του Οργανισμού, εξέδωσε ο βουλευτής Θανάσης Γικόνογλου.

Στην απάντησή του τονίζει: «Ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες στον τοπικό τύπο, να υπερασπίζεται την τουριστική ανάπτυξη του νομού μας, με επιστολή που έστειλε στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, διαμαρτυρόμενος επειδή η Ημαθία δεν συμπεριλήφθηκε στους τόπους προορισμού του προγράμματος τριήμερων χειμερινών αποδράσεων που υλοποιεί ο Οργανισμός. Ως βουλευτής Ημαθίας, μόλις πληροφορήθηκα την καταγγελία του Νομάρχη, ζήτησα πλήρη ενημέρωση από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας κάτι το οποίο και έγινε. Όπως μου εξήγησαν, το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από την υπηρεσία του Ν. Αττικής και δεν έχει πανελλαδική εμβέλεια. Δηλαδή, εργαζόμενοι - δικαιούχοι του Ν. Αττικής, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν κουπόνια και να λάβουν μέρος σε εκδρομές με τρεις διανυκτερεύσεις σε κάποιο ορεινό κατάλυμα κοντινού στην Αττική Χιονοδρομικού Κέντρου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε καταλύματα κοντινών περιοχών της Αττικής, επειδή σε ένα τριήμερο δεν είναι δυνατόν οι δικαιούχοι να προλάβουν να ξεκουραστούν αν αναγκαστούν να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις. Οι εκδρομές πραγματοποιούνται οργανωμένα από την υπηρεσία, με λεωφορεία που νοικιάζει ο Οργανισμός και δεν αφορά εκδρομές που μπορεί να πραγματοποιηθούν κατά μόνας από τους δικαιούχους. Για αυτό το σκοπό, το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από την υπηρεσία της Αττικής στο Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα, την Αράχοβα και το Πήλιο, περιοχές όσο το δυνατόν πιο κοντά στην Αττική. Όπως μάλιστα μου εξήγησαν από τον Οργανισμό, ακόμα και η επιλογή του Πηλίου θεωρείται μακρινή και κουραστική και δεν είναι στις πρώτες επιλογές των εκδρομέων.
Ενημερώθηκαεπίσης, ότι το πρόγραμμα αυτό δεν αφορά παρά μόνο 960 κουπόνια για αντίστοιχους δικαιούχους σε ολόκληρη την Αττική και δεν έχει καμιά σχέση με τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (το καλοκαίρι), που απευθύνονται σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους εργαζόμενους. Ακόμα ενημερώθηκα, ότι ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας Ν. Αττικής, έχει ήδη προκηρύξει μέσω του καταστήματος της Βέροιας ανοικτό διαγωνισμό που απευθύνεται στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα του νομού μας, για το πρόγραμμα 4ήμερων εκδρομών που θα διαρκέσει από τα μέσα Μαρτίου έως και τα μέσα Απριλίου. Το κατά πόσο μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα επισκεφθούν ή όχι την περιοχή μας γκρουπ εκδρομέων από την Αττική, θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι ξενοδόχοι του νομού για το διαγωνισμό αυτό, που έχει καταληκτική ημερομηνία τις 2 Φεβρουαρίου.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, εμφανίστηκε διαμαρτυρόμενος και καταγγέλλων άνευ λόγου και αιτίας. Δυο τινά λοιπόν μπορεί να συμβαίνουν: Είτε ως Νομάρχης δεν γνωρίζει τι γίνεται, κάτι το οποίο δεν με εκπλήσσει. Είτε ως Νομάρχης έχει επιστρατευτεί (ή αυτο-επιστρατευτεί) για τις αντιπολιτευτικές ανάγκες του κόμματος του, που αναζητά εναγωνίως ψήγματα σφαλμάτων της κυβέρνησης, μήπως και κερδίσουν πόντους συμπάθειας στην κοινή γνώμη. Σε κάθε περίπτωση, ο Νομάρχης συνεχίζει να επιβεβαιώνει αυτό που είχα πει προεκλογικά, ότι δηλαδή είναι γνήσιος εκφραστής της νεοδημοκρατικής πολιτικής αδράνειας, γιατί αν δεν ήταν αδρανής θα πρόσεχε περισσότερο όταν αποφασίζει να παίξει το ρόλο του».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΠΕ.........ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ !

Ανώνυμος είπε...

ο βουλευτης εδωσε πληρωμενη απαντηση στον τραγουδιστη
τελος, τα παντα ολα