Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΧΩΡΑΦΙΑ"

Πριν από λίγες μέρες η υπουργός παιδείας "μπήκε(;) στα χωράφια" του υπουργού αστυνομίας και όπως ήταν φυσιολογικό ο εκ Νησίου καταγόμενος υπουργός δια των εκπροσώπων του δήλωσε την ενόχλησή του για την ενέργεια της έτερης δελφίνου του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάζω ότι χτες το βράδυ, γύρω στις 11, ο υπουργός επιστρέφοντας στην Αθήνα από την Λειβαδιά σταμάτησε στο μπλόκο του Κάστρου και συνομίλησε με τους αγρότες. Τους ρώτησε για την συμπεριφορά των αστυνομικών και ορθώς έπραξε. Στο υπουργείο τους προΐσταται.

Ωστόσο, το ρεπορτάζ λέει ότι προχώρησε ακόμα παραπέρα κάνοντας δηλώσεις στους αγρότες ότι «πρωταρχικός στόχος είναι η άμεση εξυγίανση του Εμπορίου για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν γίνει αυτό σε δύο χρόνια δεν θα υπάρχουν αγρότες».
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί ο υπουργός, γόνος γεωργικής οικογένειας και άρα εκ προοιμίου γνώστης του επαγγέλματος και των παθογενειών του αλλά καλά θα κάνει να τα εξηγήσεις στους συντοπίτες του στις 5/2 που θα τους συναντήσει.
Να τους πει τι ακριβώς σημαίνει σε απλά ελληνικά «εξυγίανση του εμπορίου». Εννοεί του αγροτικού εμπορίου; Εννοεί ότι θα χτυπηθούν μεσάζοντες και λαδώματα; Χρειάζεται να το διευκρινίσει.
Κλείνοντας να επανέρθω στην εισαγωγική επισήμανση. Είναι σαφές πως την πολιτική ευθύνη για κάθε τομέα την έχει ο αντίστοιχος υπουργός όπως και την ευθύνη του σχεδιασμού. Ωστόσο, είναι επίσης σαφές πως ο κάθε υπουργός και ο κάθε βουλευτής και ο κάθε πολίτης δύναται και υποχρεούται να κάνει παρατηρήσεις, κριτική, επισημάνσεις.
Όλοι κρίνονται, ουδείς αλάνθαστος. Συνεπώς, ορθώς έπραξε ο υπουργός που εξέφρασε την άποψή του για τα αγροτικά και ορθώς έπραξε η κ. Διαμαντοπούλου που πήρε θέση για την εγκληματικότητα της Αθήνας όπου και εκλέγεται.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mixalh mh masas proxora gera kai se liga xronia arxhgos to aksizeis

Ανώνυμος είπε...

MIXALH H HMATHIA DE SE KSEXNA SE THELEI ARXHGO KAI ZEI GIA NA SE DEI PROTHYPOYRGO.