Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΜΠΑΤΖΕΛΗ: ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΩΝ


Η οποιαδήποτε κινητοποίηση των αγροτών δεν έχει να κάνει με την οποιαδήποτε αποτελεσματικότητα ή όχι του Υπουργείου, της Υπουργού ή της Πολιτικής Ηγεσίας, μάλιστα όταν αυτή είναι μια Ηγεσία των 3 μηνών τόνισε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στο Ραδιόφωνο του Flash και στον Αντώνη Κοκορίκο

Αυτό που θέλω να τονίσω είπε είναι ότι δεν πρέπει να....... ξεχνάμε αυτά τα οποία πιστεύουμε και αυτά που προσπαθούμε να επιλύσουμε. Δηλαδή ότι το αγροτικό εισόδημα, τα αγροτικά προβλήματα είναι αρκετά και σημαντικά, διότι αν δεν υπήρχαν και αν δεν τα εντοπίσουμε και επαναπαυτούμε ότι δεν υπάρχουν, νομίζω ότι δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε το έργο για το οποίο έχουμε κλιθεί να κάνουμε. Το ζήτημα είναι με πιο χρονοδιάγραμμα υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και με ποιον τρόπο εντάσσουμε στη διαπραγμάτευση και τους ίδιους τους αγρότες για την επίλυση των ίδιων των προβλημάτων τους. Και οι ίδιοι οι αγρότες και οι συνδικαλιστές τους γνωρίζουν ότι η οικονομική κατάσταση της Χώρας είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Από την άλλη πλευρά θέλω να επισημάνω και να επαναλάβω ότι 25 και 26 Γενάρη, έχει προαναγγελθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, η μεγάλη συνάντηση κοινωνικού διαλόγου, σε συνεργασία με την ΟΚΕ.
Τα αιτήματα είπε η κα Μπατζελή τα οποία διαχέονται ότι υπάρχουν, γιατί δεν έχουμε σαφή εντοπισμό του ποια είναι τα αιτήματά τους, είναι ότι θέλουν μια ανταγωνιστική και βιώσιμη γεωργία και νομίζω ότι στόχος όλων μας είναι αυτός, δεν είναι διαφορετικός. Μπορώ να καταλάβω ότι πάρα πολύ συνδικαλιστές και αγρότες θέλουν να πιέσουν το σύστημα να ενεργοποιηθεί, να γίνει πιο γρήγορο. Αυτό ο καθένας μπορεί να το κρίνει. Κινούμαστε πάντα με τις δυνάμεις και τις δυνατότητες τις οποίες έχουμε. Πάντως θέλω να πω γιατί δεν θέλω ούτε το παρελθόν μου να ξεχνάω αλλά και ούτε και το μέλλον μου να το διαγράφω, ότι οι αγρότες και η αγροτική πολιτική είναι εκείνο το κοινωνικό στρώμα το οποίο δεν ευθύνεται για καμία οικονομική ύφεση ή οικονομική κρίση της χώρας. Απαιτούνται ριζικές αλλαγές τις οποίες και θα κάνουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

OΠΩS KAI NANAI H ZΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΤΣΕΛΗ ΕΙΝ΄ΩΡΑΙΑ!