Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΜΑΡΚΟΒΙΤΗΣ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΚΟΥΠΟΝΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΕΡΓΑΤΕΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΤΑ 70% ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


Αρκούντως σοβαρά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν χτες στην συνεδρίαση του Ν.Σ. Ημαθίας.
Κατ αρχάς το σώμα εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό της Αιτής και αποφασίστηκε να κατατεθούν οι αμοιβές της συνεδρίασης υπέρ αυτού.
Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών κατατέθηκε επίσης ψήφισμα συμπαράστασης με τον νομάρχη να δηλώνει ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και για τους αγρότες του Νομού μας, καθώς ακόμη υπάρχουν βιομηχανίες οι οποίες δεν έχουν πληρώσει τους αγρότες, ενώ δεν έχουν δοθεί ούτε τα 7 επιπλέον λεπτά στους παραγωγούς συμπύρηνου από τον ΕΛΓΑ.
Ο Νομάρχης ζήτησε ακόμη να επιδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης και για το θέμα των εποχικών εργατών της Ημαθίας.
Σε αυτό το σημείο το λόγο πήρε ο κ. Μαρκοβίτης ο οποίος είπε ότι το Υπουργείο αυξάνει το ημερομίσθιο των εργατών σε 45 ευρώ με αποτέλεσμα να υπάρξει διπλασιασμός του αγροτικού κόστους και οι αγρότες να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα στο άμεσο μέλλον και το σκεπτικό του βρήκε σύμφωνο ολόκληρο το σώμα
Ο κ. Μηνάς τόνισε ότι το θέμα των αγροτών είναι πολύ σοβαρό καθώς θίγονται και άλλες παραγωγικές τάξεις. Είπε μάλιστα ότι το Τμήμα Εμπορίου της Νομαρχίας θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσους ελέγχους, διότι υπάρχουν ήδη φαινόμενα ληγμένων προϊόντων σε υπεραγορές της Ημαθίας. Ο κ. Τρεμπελής έθεσε το ζήτημα του προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια στο Νομό μας ενώ για τους αγρότες είπε ότι δεν μπορεί το σώμα να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο προβαίνουν σε κινητοποιήσεις.
Ο κ. Μούρνος ρώτησε τον Νομάρχη για το θέμα των μελετών έργων που ετοιμάζει η Νομαρχία ενόψει του ΕΣΠΑ, αλλά και για το δρόμο Βέροιας – Βεργίνας.
Ο οδικός άξονας «Βέροια – Νάουσα – Έδεσσα»
Απαντώντας ο κ. Καραπαναγιωτίδης είπε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας έχουν επικεντρωθεί τον τελευταίο καιρό σε θέματα σχολικής στέγης και οδοποιίας. Είπε ακόμη ότι διερευνάται ο τρόπος με τον οποίο θα συνδεθεί ο νέος οδικός άξονας Βέροιας – Νάουσας – Έδεσσας, στην Εγνατία Οδό, κοντά στη Μέση έτσι ώστε να μην μείνει «απ’ έξω» όπως είπε ούτε η Βέροια αλλά ούτε και η Βεργίνα. Δήλωσε ακόμη ότι είναι έτοιμη η μελέτη του έργου Φυτειά – Αρκοχώρι..
Ευρεία σύσκεψη για τον Οδικό Άξονα «Βέροια – Νάουσα- Έδεσσα» ζήτησε ο κ. Καπετανόπουλος έτσι ώστε η Περιφέρεια να ενημερώσει τους πάντες για την πρόοδο του έργου.
Ο κ. Καραπαναγιωτίδης είπε ότι αναμένει σύντομα την νέα Περιφερειάρχη κ. Λιονή να τον ενημερώσει για το έργο αυτό, αφου όπως είπε στην τελευταία συνάντηση που είχε μαζί της έδειξε ότι γνωρίζει καλά την πορεία του έργου.
Ο κ. Γαβριηλίδης από την πλευρά του επανέλαβε ότι οι μελέτες του Οδικού Άξονα έπρεπε να ενταθούν στο 3ο ΚΠΣ ενώ τώρα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν χρήματα για να γίνει αυτό το έργο. Δήλωσε ότι το έργο ξεκίνησε όταν ήταν Νομάρχης ο κ. Βλαζάκης αλλά τότε δυστυχώς η κυβέρνηση δεν το είχε εντάξει στο σχεδιασμό της Εγνατίας Οδού, παρόλο που είχε χαρακτηριστικά καθέτου άξονα.
Την αξιοποίηση της Περιφερειακής Αγοράς της Κουλούρας ζήτησε ο κ. Τσιλογιάννης ενώ ο Νομάρχης απάντησε λέγοντας ότι το θέμα δεν μπορεί να λυθεί αν δεν αλλάξει η χρήση γης έτσι ώστε να δοθεί σε Ημαθιώτες επιχειρηματίες οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα βιοτεχνικό πάρκο.
Το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο της Βέροιας έθεσε ο κ. Γαβρίδης με το κ. Καραπαναγιωτίδη να απαντά πως η Νομαρχία θα προβεί σε παρεμβάσεις στο υφιστάμενο κτίριο, ενώ υπάρχει το αίτημά της για κατασκευή Μουσικού Γυμνασίου.
Τέλος για το θέμα των επιχορηγήσεων της Νομαρχίας σε πολιτιστικούς συλλόγους (στην συγκεκριμένη περίπτωση για εκδηλώσεις της Αποκριάς), ο κ. Κουκουρδής πρότεινε να μην δοθούν ενισχύσεις και τα χρήματα να πάνε σε τεχνικά έργα του Νομού.
Την φειδωλή ενίσχυση λόγω της οικονομικής κρίσης πρότεινε ο κ. Μηνάς ενώ τέλος η κ. Μπαλτατζίδου διαφώνησε αναρωτώμενη για ποιο λόγο γίνεται η πρόταση τώρα μετά από 3 χρόνια της Νομαρχιακής Αρχής.
Ο Νομάρχης είπε πως οι επιχορηγήσεις είναι ήδη μικρότερες από άλλες χρονιές αλλά υπάρχουν πολιτιστικοί σύλλογοι οι οποίοι προσφέρουν πολλά στον πολιτισμό της Ημαθίας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΚΟΒΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

KOLOSSOS SKETOS !

Ανώνυμος είπε...

ENAS STH RODO KAI ENAS STH BEROIA

Ανώνυμος είπε...

O PRYTANHS TVN XΩRAFIΩN.