Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΦΥΣΑΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΗΜΑΘΙΑΣ



To ρεπορτάζ που θα διαβάστε παρακάτω έγινε από την εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΑ της Βέροιας και αποτυπώνει ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί στο Μετόχι Ημαθίας που βρίσκεται δίπλα στον χώρο απόρριψης των σκουπιδιών της πόλης.
¨Κάθε όριο ανοχής και αντοχής έχει ξεπεράσει η ανεξέλεγκτη κατάσταση στο χώρο ρίψης απορριμμάτων στην περιοχή του Μετοχίου Ημαθίας, σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία που κατέθεσε, χθες το μεσημέρι στα «Ε» ροδακινοπαραγωγός – ιδιοκτήτης χωραφιού 15στρεμάτων, πλησίον της περιοχής του εν λόγω σκουπιδότοπου.


Ο καταγγέλλων Κωνσταντίνος Κουκουρδής, ο οποίος προσκόμισε στην εφημερίδα και το παρόν φωτογραφικό υλικό από το χωράφι του, έκανε λόγο για σχεδόν ετήσια αμέλεια από πλευράς υπευθύνων του ΕΣΔΑ και για έλλειψη προβλεπόμενων μπαζώσεων των εναποτιθέμενων απορριμμάτων, με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι σωροί να εκτίθενται στις καιρικές συνθήκες, που με ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις διασκορπίζονται τα απορρίμματα στη γύρω περιοχή, προκαλώντας ακαταστασία και μολυσματικές εστίες στις αγροτικές εκτάσεις, αρχής γενομένης από τη δική του, που βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση.

Ο κ. Κουκουρδής δήλωσε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά:



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΟΥΚΟΥΡΔΗ

«…Το κτήμα μου είναι απέναντι από το σκουπιδότοπο, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων. Κάθε φορά που φυσάει αέρας γεμίζει ο κάμπος του Μετοχίου σακούλες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Βάζουμε εργάτες, καθαρίζουμε τα κτήματα και μόλις ξαναφυσήξει γεμίζει και πάλι ο τόπος όλος. Δεν σκεπάζουν οι αρμόδιοι τα σκουπίδια. Δεν τα μπαζώνουν, ώστε να κάνουν και αυτοί αυτό που πρέπει, να μην έχουμε και εμείς προβλήματα. Ενώ μας είχαν υποσχεθεί οι υπεύθυνοι ότι θα τα σκεπάζουν, δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Φέρνουν τα σκουπίδια τα απορριμματοφόρα στο σκουπιδότοπο, τα εναποθέτουν εκεί, τα σπρώχνει ένα ειδικό μηχάνημα και ο σωρός είναι έκθετος στις καιρικές συνθήκες και μετά την πληρώνουμε εμείς. Το αίσχος που δημιουργείται – γιατί περί αίσχους πρόκειται – είναι πολύ μεγάλο. Άλλωστε οι φωτογραφίες που καταθέτω στη δημοσιότητα μιλάνε… μόνες τους. Το δικό μου το κτήμα είναι πιο κοντά στο σκουπιδότοπο αλλά και τα γειτονικά και τα πιο απομακρυσμένα ακόμα είναι γεμάτα. Δεν είναι δυνατόν να βλέπω τις ροδακινιές μου κάθε φορά που φυσάει… «στολισμένες» με τα σκουπίδια όλου του κόσμου. Και φανταστείτε να ήταν και η παραγωγή επάνω στα δέντρα, το καλοκαίρι.

Θα πήγαινε άνθρωπος να πάρει ροδάκινα από αυτά τα δέντρα;;;

Ζήτησα από τον Δήμαρχο Βεργίνας να ασχοληθεί με το θέμα και περιμένω.

Μίλησα και με τον Πρόεδρο του Μετοχίου, ο οποίος είναι αποφασισμένος να πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση κάθε υπεύθυνο – από αύριο κι όλας…».



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑ Νίκος Παπαποστόλου, σε σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί σχετικώς και δεσμεύτηκε να επιληφθεί του θέματος ο ίδιος με την επί τόπου εξέταση της περίπτωσης και την αποστολή συνεργείου για τη διευθέτηση του προβλήματος, το ταχύτερο δυνατόν.

Παράλληλα επικοινωνήσαμε και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Μετοχίου Μίλτο Λαμπρινίδη, ο οποίος δήλωσε ότι γνωρίζει το περιεχόμενο της καταγγελίας και ήδη έχει ενημερώσει το Δήμαρχο Βεργίνας και Πρόεδρο του ΕΣΔΑ. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λαμπρινίδης είπε ότι θα προσπαθήσει σήμερα κι όλας – αν είναι δυνατόν – να κατεβάσει το Δήμαρχο στην περιοχή, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Σε περίπτωση που δε δρομολογηθούν άμεσες ενέργειες από πλευράς ΕΣΔΑ, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινίδη, θα οργανωθούν κινητοποιήσεις με αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο σκουπιδότοπο, ώστε να παρεμποδιστεί η έλευση των απορριμματοφόρων και η εναπόθεση νέων απορριμμάτων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όμορφαααααα.
Οι Δήμαρχοι δίνουν χρώμα στη ζωή μας και στην αγροτική παραγωγή.

Ανώνυμος είπε...

ναι ,αμα αδειαζε απ τις ταβερνες ισως να μπορουσε,αλλα βλεπεις ουτε στο γραφειο του δεν παει!ο κοσμος τον ψαχνει για τα προβληματα της περιοχης κι αυτος περα απ το ναι ναι δεν κανει απολυτος τιποτα.τελος με τους ανευθηνους.δρομο!!