Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ



Το Δημαρχείο της Βέροιας επισκέφθηκαν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου οι εκπρόσωποι των αστυνομικών που θα εκτελούν την υπηρεσία τους στις γειτονιές της Βέροιας, μετά την εφαρμογή του νέου πιλοτικού προγράμματος «αστυνομικός της γειτονιάς» που εφαρμόζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι ένστολοι δεν μπόρεσαν να συναντηθούν με την Δήμαρχο κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη διότι απουσιάζει στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Αθήνα.

Συναντήθηκαν όμως με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου κ. Παύλο Παυλίδη ο οποίος και αναπληρώνει τη Δήμαρχο. Κατά τη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αθανάσιος Μαχαιράς συζητήθηκε ο νέος θεσμός, η εφαρμογή του στην πόλη μας και η συνεργασία τους με το Δήμο. Διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά η διάθεση αποτελεσματικής συνεργασίας και των δύο πλευρών, με κοινό στόχο την ασφάλεια των πολιτών.
Όπως είχε ανακοινώσει η Δήμαρχος παλαιότερα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την επίσκεψή της στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζήτησε ο θεσμός του «Αστυνομικού της γειτονιάς» να εφαρμοστεί και στην Βέροια. Έτσι σήμερα διαπιστώνουμε ότι και η πόλη μαςκαι η συνεργασία τους με το Δήμο. Διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά η διάθεση αποτελεσματικής συνεργασίας και των δύο πλευρών, με κοινό στόχο την ασφάλεια των πολιτών.
Όπως είχε ανακοινώσει η Δήμαρχος παλαιότερα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την επίσκεψή της στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζήτησε ο θεσμός του «Αστυνομικού της γειτονιάς» να εφαρμοστεί και στην Βέροια. Έτσι σήμερα διαπιστώνουμε ότι και η πόλη μας έχει ενταχθεί στο όλο πλάνο. Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα «αστυνομικός της γειτονιάς», ξεκίνησε με σκοπό να καλυφθεί το κενό στην επικοινωνία των πολιτών με την αστυνομία αλλά και η άμεση αντίδραση της τελευταίας στις απαιτήσεις του. Οι αστυνομικοί θα περιπολούν με δίκυκλα (σκούτερ) αλλά και πεζοί στις γειτονιές ανά δύο, θα είναι όλοι ένστολοι, θα έχουν ειδικό διακριτικό σήμα- κονκάρδα, τα στοιχεία ταυτότητά τους θα είναι ευκρινή και για την καλύτερη επικοινωνία με τους πολίτες θα μοιράζουν την κάρτα με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στα τμήματα της Αττικής τοποθετήθηκαν 114 αστυνομικοί, ενώ άλλοι 108 τοποθετήθηκαν σε τμήματα των Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου Κρήτης, Κορίνθου, Καλαμάτας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Βέροιας, Λάρισας, Βόλου, Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, Χαλκίδας, Λαμίας, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Αγρινίου, Ρόδου και Ερμούπολης.
Με αυτό τον τρόπο πιστεύεται ότι τοπικοί φορείς και πολίτες κάθε γειτονιάς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται και να ενημερώνουν το τοπικό αστυνομικό τμήμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να κάνουν τις παρατηρήσεις που θα βελτιώσουν την αστυνόμευση και θα μειώσουν τη εγκληματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: