Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕΛΙΚΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ


Ο Δήμος Μελίκης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα της καρναβαλικής περιόδου με δύο μεγάλες συγκεντρώσεις που σκοπό είχαν να ενθαρρύνουν και να παροτρύνουν παλιούς και νέους καρναβαλιστές να συμμετέχουν στο Μελικιώτικο καρναβάλι.

Οι συνδιοργανωτές των αποκριάτικων εκδηλώσεων, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Μελίκης και Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων κάθε χρόνο προσπαθούν με αυτές τις συγκεντρώσεις να βελτιώσουν και εμπλουτίσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σύμφωνα με τις προτροπές και υποδείξεις όλων των συμμετεχόντων, καθόσον το Μελικιώτικο Καρναβάλι γεννήθηκε από το μεράκι και την αγάπη του κόσμου και στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην συμμετοχή του.

Στην πρώτη συγκέντρωση, που έγινε αμέσως μετά τις γιορτές παραβρέθηκαν Διευθυντές όλων των Σχολείων, εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων, εκπρόσωποι όλων των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του Δήμου Μελίκης, αλλά και πλήθος Δημοτών που συμμετέχουν κάθε χρόνο στη διοργάνωση. Στην δεύτερη συγκέντρωση προσκλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν πρόθυμα πολιτιστικοί σύλλογοι του ρουμλουκιού, που τα τελευταία χρόνια δίνουν δυναμικό παρόν στο Μελικιώτικο Καρναβάλι. Κοινό συστατικό και των δύο συγκεντρώσεων ήταν ο ενθουσιασμός και η προθυμία για συνεργασία και συμμετοχή από όλους. Και βέβαια όλοι όσοι παραβρέθηκαν έφυγαν με την υπόσχεση να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, έτσι ώστε με την αρωγή του Δήμου, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Λαογραφικού Ομίλου να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά τη φήμη του Μελικιώτικου Καρναβαλιού που είναι από τα παλαιότερα στο Νομό μας και κατά την εξηντακονταετή σχεδόν πορεία του παρουσιάζεται κάθε χρόνο καλύτερο και πλουσιότερο χωρίς όμως να χάνει το παραδοσιακό του χρώμα.
Τις συγκεντρώσεις χαιρέτισε ο Δήμαρχος Μελίκης, ο οποίος τόνισε ότι είναι και φέτος σίγουρος για την πετυχημένη οργάνωση των εκδηλώσεων καθότι το Μελικιώτικο Καρναβάλι στηρίζεται στην αυθόρμητη συμμετοχή και στον ενθουσιασμό ολόκληρου του Ρουμλουκιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: