Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ. ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ;

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ Κώστας Αποστόλου έκανε χτες μια δήλωση με την οποία έλεγε ότι υπάρχουν βιομηχανίες του κλάδου κομπόστας που πήρανε ροδάκινα το καλοκαίρι και άλλες έχουν εξοφλήσει στο σύνολο τις υποχρεώσεις τους, άλλες σε μεγάλο ποσοστό όπως 80%, άλλες στο 50% και άλλες λιγότερο.

Με αφορμή τις συζητήσεις που άρχισαν χτες στο Μακροχώρι για κινητοποιήσεις των αγροτών με κύριο αίτημα την άμεση καταβολή των επτά λεπτών ανά κιλό που αποτελεί δέσμευση του υπουργείου Γεωργίας κάναμε το ρεπορτάζ.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι αρκετές βιομηχανίες έχουν ξοφλήσει στο σύνολο τις υποχρεώσεις τους. Αυτές είναι οι VENUS και η ΑΛΜΕ, ο ΚΡΟΝΟΣ και ο ΠΑΥΛΙΔΗΣ όπως και η ΝΤΕΛΜΟΝΤΕ.
Σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό της τάξης του 80% πλήρωσε ο ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ και αυτός που δεν έδωσε ούτε ευρώ είναι ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ.
Για την ΕΑΣ Βέροιας που λειτουργεί ως ομάδα παραγωγών και έχει παραδώσει πρώτη ύλη οι πληροφορίες λένε ότι έχει εισπράξει χρήματα αλλά δεν τα έχει αποδώσει στους αγρότες με αποτέλεσμα να δημιουργείται ζήτημα μεγάλο.
Οι γνώστες του αντικειμένου τονίζουν ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος από την πολιτική ηγεσία να μπορεί να ελέγχει τις Ομάδες Παραγωγών από τη στιγμή που εισπράττουν χρήματα και δεν τα αποδίδουν στους δικαιούχους. Ακόμα ένα δύσκολο πρόβλημα για την κ. Μπατζελή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: