Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΣΜΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ Θ. ΤΖΑΚΡΗ



Την κ.Τζάκρη επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Βασίλης Θωμαΐδης, ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Λακασάς και ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου κ. Τάσος Αλεξανδρίδης.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως οι προτάσεις του ΣΕΒΕ για την τόνωση της αξίας των εξαγωγών σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο,

όπως είναι:
1. Η ανάγκη εθνικής εξαγωγικής πολιτικής και δημιουργίας Καινοτόμου Σχεδίου Στήριξης της Εθνικής Εξωστρέφειας.
2. Η απλούστευση της γραφειοκρατίας στη δημόσια διοίκηση, η αποκέντρωση ως προς την δραστηριότητα επιχειρήσεων από το κέντρο στη Θεσσαλονίκη, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, και η συμμετοχή του ΣΕΒΕ στην κεντρική επιτροπή απλούστευσης διαδικασιών και
3.Η δημιουργία Ηλεκτρονικού Τελωνείου. (Πρόταση ομάδας εργασίας ΣΕΒΕ-Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ με θέμα «Σχεδιασμός και Υλοποίηση Εφαρμογής Διαδικασιών Ηλεκτρονικού Τελωνείου», στο πλαίσιο υιοθέτησης της αντίστοιχης ευρωπαϊκής οδηγίας.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας από το Μάρτιο του 2009 μεταξύ ΣΕΒΕ και Τελωνείων ΕΦΚ, όπου μεταξύ άλλων, προβλέπεται και συνεργασία για το Ηλεκτρονικό Τελωνείο.
Η κ. Τζάκρη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εποικοδομητική συζήτηση που έγινε και ειδικότερα, όσον αφορά το Ηλεκτρονικό Τελωνείο, τόνισε ότι είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, που χρειάζεται τόνωση, ενεργοποίηση και στήριξη στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χάρη αν φορούσε φούστα όπως Νάουσα τι θα γινόταν; χαμός;