Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ



Επέστρεψε την Τρίτη 16/8 από την Κύπρο η αντιπροσωπεία του δήμου Αλεξάνδρειας που συμμετείχε σε εκδηλώσεις αδελφοποιημένων πόλεων στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013». Κατά τη διάρκεια της εξαήμερης παραμονής στη μαρτυρική Μεγαλόνησο, η αποστολή του δήμου Αλεξάνδρειας, στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκαβαρδίνας και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Όλγα Μοσχοπούλου και Νίκος Ανεσίδης, πήρε μέρος σε εκδηλώσεις που είχαν ως...ζητήματα της καταπολέμησης της ανεργίας, της φροντίδας των ηλικιωμένων και την προώθηση του εθελοντισμού.

Στις εκδηλώσεις, που έγιναν στην κομώπολη Λευκάρων της επαρχίας Λάρνακας, συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες των δήμων Μλάβα Πολωνίας, Μαντέλο ντελ Λάριο Ιταλίας, Καβάνταρσι Σκοπίων και Νασαούντ Ρουμανίας, με τον οποίο ο δήμος Αλεξάνδρειας αδελφοποιήθηκε πρόσφατα. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα προβλήματα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι περιοχές τους.

Στη σχετική παρουσίαση του δήμου Αλεξάνδρειας, προτάθηκαν, μεταξύ άλλων μέτρων για την ανάσχεση της ανεργίας, η ριζική αποκέντρωση και η παροχή κινήτρων από το κράτος για περιφερειακή ανάπτυξη, η αναδιάρθρωση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και η ουσιαστική συμμετοχή των νέων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε και επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Στη Λευκωσία, οι αποστολές ξεναγήθηκαν στον καθεδρικό Ναό και στη συνέχεια προσέγγισαν την πράσινη γραμμή, όπου, από το παρατηρητήριο που βρίσκεται στον 11ο όροφο ενός κτηρίου επί της οδού Λύδρας, είδαν τις κατεχόμενες περιοχές. Την Κυριακή 14/8 παρακολούθησαν τη Θεία λειτουργία στην εκκλησία των Λευκάρων εις μνήμη των θυμάτων της δεύτερης εισβολής των Τούρκων, το 1974.

Οι αποστολές επισκέφθηκαν επίσης τη Ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» όπου στις 11 Ιουλίου φέτος συνέβη η τραγική έκρηξη και είδαν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής. Το ίδιο βράδυ πήραν μέρος στη συγκινητική τελετή, που οργάνωσε ο δήμος Λευκάρων, στη μνήμη των θυμάτων της έκρηξης. Οι αποστολές των δήμων μαζί με πλήθος κόσμου, κρατώντας αναμμένα κεριά, περπάτησε από την πλατεία μέχρι τον Πυροσβεστικό σταθμό όπου εργάζονταν τα θύματα και εκεί υπέγραψαν στα 6 βιβλία συλλυπητηρίων που αντιστοιχούν σε κάθε νεκρό.

Τη Δευτέρα 8/8 επισκέφθηκαν την Λάρνακα και το βράδυ συμμετείχαν σε αποχαιρετιστήριο δείπνο, που συνοδεύτηκε με χορούς και τραγούδια. Προηγήθηκε συνάντηση των δημάρχων και αντιδημάρχων από τους συμμετέχοντες δήμους, όπου συζητήθηκαν κυρίως τα οργανωτικά και διαχειριστικά θέματα του προγράμματος και ο προγραμματισμός των επόμενων εκδηλώσεων.

Η αποστολή του δήμου επέστρεψε στην Αλεξάνδρεια έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από την παραμονή της στην Κύπρο.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος κ. Γκαβαρδίνας ανέφερε: «Ως επικεφαλής της αποστολής του δήμου Αλεξάνδρειας στο δήμο Λευκάρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έγινε στα πλαίσια του προγράμματος “Ευρώπη για τους Πολίτες”, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή μας και θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα ότι η δική μας παρουσία πραγματικά εντυπωσίασε τις άλλες αποστολές, από άποψη οργάνωσης, παρουσίασης της εισήγησής μας και δημοσίων σχέσεων».

Η επόμενη συνάντηση αντιπροσωπειών των επτά δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια τον προσεχή Οκτώβριο και ήδη ο δήμος προετοιμάζει τη φιλοξενία των ξένων αποστολών και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

edo o kosmos kaigetai kai to ..... xtenizetai

Ανώνυμος είπε...

Χάρη μην ανοίξω το στόμα μου πρωί πρωί. Αυτές είναι επιτροπές για τζάμπα διακοπές και μόνο και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως σημασία. Δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Τέλος!

Ανώνυμος είπε...

Πω πω φώτο να χαρώ.
Να σου και ο στρατηγός που με καμάρι βλέπει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Πιος τα πλέρωσε στρατάρχη αυτά?
Δεν ντρέπεστε λίγο.
Σε καιρό που ο κόσμος δεν έχει δουλειά , δεν μπορεί να επιβιώση εσεις καμαρώνετε.

ΞΥΠΝΑ ΚΟΣΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως πολύ έξυπνη κίνηση να πάρουν και Ανεσίδη μαζί τους για να μην μπορεί τίποτα η αντιπολίτευση.

Ανώνυμος είπε...

7.10 ΣΩΣΤΟΣ ΛΕΜΕ!!!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ!
χαχαχαχαχαχαα
ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΠΑΓΑΣΑΣ.
ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΑΝΕΣΙΔΗ.
χαχχαχαχχαχα